Esports B92.net

Kraj sna: Scarlett ispala iz GSL Code S

Jedini “foreigner” predstavnik ove sezone u GSL Code S, Saša “Scarlett” Hostin, nije uspela da se plasira u top 16 fazu GSL, nakon što je ispala u grupi F prve grupne faze.

nikola savić KlanRUR
Podeli
foto: Twitch skrinšot
foto: Twitch skrinšot

Kanadska Zerg igračica je bila u grupi sa Classic(P), aLive(T) i MyuNgSiK(P). Nakon uspešnog starta i sigurne pobede od 2-0 protiv MyuNgSiK, prvu priliku za prolaz dalje imala je protiv iskusnog Classica, ali je Classic pokazao odličnu igru i dobio 2-0, pa je Scarlett čekala pobednika luzer dela grupe, da po drugi put okuša sreću za prolaz. Pobednik je bio aLive.

Skoro 40 hiljada ljudi gledalo je do sada jedan od najuzbudljivijih mečeva grupne faze prve sezone GLS-a, Terran aLive protiv Zerga Scarlett.

Na prvoj mapi, Daybreak, aLive je neverovatno dobro koristio masovne Widow Mine po celoj mapi, koje su sjajno snajpovale gotovo sve što kretalo po svim ključnim delovima mape. Uspeo je da potpuno zatvori Scarlett na njenu polovinu mape, stalno je navlačeći na mine i zatim lagano potiskao.

Ipak, Scarlett je veoma pametno obigravala sa svojim Mutama po mapi, skidajući klučne jedinice i čekala pravi trenutak za akciju. U jednom udarcu, kombinacija Fungal Growth + Banelinga je desetkovala armiju aLive, i tako partija koja je delovala gotovo 90% izgubljena za Scarlett, iznenada je bila njena.

Na drugoj mapi, Habitation Station, Scarlett je pokušala sa promenom taktike, prilagođavajući se maloj mapi, sa brzim udarcima kombinacije Roach-Ravager. Činilo se u ovoj partiji kao da je Scarlett stalno previše žurila u trenucima kada ima partiju, najpre u početnom otvaranju kada je izgubila dosta jedinica u pokušaju proboja glavne rampe kod baze aLive-a, a zatim i kada se i sama odbranila od više udaraca u trenutku kada su stvari delovale izgubljleno i zatim nepotrebno jurila ostatke vojske, upavši tako u zamku.

Terran je imao stalne dropove po gotovo svim delovima mape, ne dozvoljavajući Zergu da razvije ekonomiju. Ostavši praktično bez baza odakle bi sakupljala resurse, Scarlett je krenula all-in u pokušaju da poslednji put mikrom dobije ekonomski izgubljenu partiju, ali joj to nije uspelo i rezultat je izjednačen.

Poslednja partija se igrala na Newkirk Precinct TE, gde je aLive napravio nezaustavljivu kompoziciju od ogromne količine Marinaca sa 3/3 apgrejdima i Medivaca, dok je Skarlet pogrešno forsirala Mute, umesto Banelinge, pa je i pored svih pokušaja da nađe dobar ugao za borbu, orgomna “kugla” od Marinaca jednostavno pregazila armiju Zerga, i tako je kanadski Zerg morao da se oprosti od daljeg takmičenja.

Iako je ispala već u prvoj fazi GSL-a, Scarlett ima razloga da bude zadovoljna igrom, i njene greške su pre svega u lošim odlukama i pomalo zbog nestrpljivosti kada je morala da odigra nešto sporije, pogotovo u trenucima kada je u prednosti i kada treba da nađe pogodan trenutak za završetak partije.

Podsećamo, Scarlett je prvi strani igrač koji je igrao GSL još od 2013. i Stephanoa i prvi foreigner kome je to uspelo svojim trudom još od vremena Idre

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.