Esports B92.net

ByuN odustao od Nation Wars IV, fokusira se na GSL

Vest koja nam je ovog jutra osvanula na zvaničnom sajtu Team Expert, za koji nastupa svetski StarCraft 2 prvak ByuN, razočaraće navijače Južne Koreje, ali i sve fanove Nation Wars serijala širom sveta.

Nikola Savić klan rur
Podeli
foto:ByuN Nation Wars
foto:ByuN Nation Wars

Naime, Final 4 za Nation Wars IV se održava ove subote uživo u Parizu, gde će u polufinalu koplja ukrstiti Nemačka protiv Južne Koreje i Poljska protiv Kanade.

Originalnu postavu Južne Koreje, koja je ekipu dovela do polufinala, čine INnoVation, ByuN i Zest, ali je danas ByuN preko tima Expert objavio da će morati da odustane od puta u Pariz, kako bi se maksimalno fokusirao na pripreme za svoj meč u GSL grupi, koji se odigrava samo par dana nakon završnice u Parizu, pa bi mu putovanje do Pariza oduzelo previše energije i vremena.

Njegova zamena je trebao da bude Maru, ali kako i on nije u mogućnosti da putuje, zameniće ga sOs, pa konačnu potavu Koreje koja putuje u Parzi čine INnoVation, Zest i soS, svakako vrhunska trojka kojoj i dalje malo ko može stati na put.

O trenutnoj snazi Team Expert govori i činjenica da će i pored ByuN-ovog odustajanja od Nation Wars IV, na fajnlforu njihov drugi StarCraft 2 član, Kanađanka Saša ‘Scarlett’ Hjuston, kojoj je AfreecaTV (GSL organizator) ranije izašla u susret pomeranjen njene GSL grupe, kako bi mogla da učestvuje u završnici Nation Wars IV.

Scarlett je ove godine jedini foreigner u GSL Code, a prvi još od 2013. godine.

Nation War IV fajnlfor startuje ove subote od 18h po našem vremenu, i mečeve možete pratiti uživo na Twitch kanalu www.twitch.tv/ogaminginter

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.