Esports B92.net

Menadžer Invasion eSport nestao sa parama igrača

Nažalost, izgleda da eSport organizacije i ljudi koji stoje iza organizovanja velikih događaja još uvek nisu naučili na starim greškama kada je u pitanju isplata nagrada igračima.

nikola savić KlanRUR
Podeli
foto: youtube skrinšot
foto: youtube skrinšot

Iako se u esport istoriji zabrinjavajuće veliki broj puta desilo da vlasnici/menadžeri esport sastava prosto nestanu bez trga i glasa, naravno sa, kao po pravilu, velikim dugovanjima i neispunjenim obavezama prema igračima, izgleda da se ovakve nemile scene opet ponavljaju.

Ovoga puta su se oglasili Harstem i MajOr, dva StarCraft 2 igrača iz redova tima Invasion eSport, koji su objavili danas da su napustili tim, ali je to manje bitno u njihovoj objavi.

Ono što je mnogo važnije je to da, kako je izjavio Harstem, ni on ni MajOr nisu dobili novac za nagrade još od DreamHack Montreal turnira. MajOr je za top 8 zaradio 6000 dolara, dok je Harstem za top 16 osvojio 4000 dolara nagrade. Turnir je održan sredinom avgusta prošle godine.

U međuvremenu se javio i trener StarCraft 2 tima MVP, za koji igra GuMiho, takođe bivši igrač Invasion eSport, koji je potvrdio da ni GuMiho nije dobio novac od nagrada, za putne troškove, i preko 5000 dolara plate po ugovoru.

Čini se da Invasion eSport duguje skoro 40 000 dolara nagrada, plata i trškova svojim igračima, ali je njihov menadžer, kao i vlasnik, trenutno potpuno nedostupan za komentare, i niko tačno ne zna gde se oni nalaze.

Invasion eSport je francuska eSport organizacija, osnovana decembra 2013. godine, i osim StarCraft 2 igrača u svojim redovima ima i League of Legends tim.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.