Esports B92.net

I legendarni Njujork Jenkiji stižu u esport!

Verovatno gotovo niko u Srbiji ne prati bejzbol i isto tako gotovo da je svako čuo za čuvene Njujork Jenkije i njihov Jenki stadion.

nikola savić klan rur
Podeli
Njujork Jenkiji, AP Photo/Kathy Willens
Njujork Jenkiji, AP Photo/Kathy Willens

Razlog je veoma jednostavan, Jenkiji su veliki brend koji prevazilazi sam bejzbol i kroz razne filmove, serije i ostale oblike zabave koja nam stiže iz SAD smo svi i saznali za legendarni bejzbol tim iz Velike jabuke.

Danas pričamo o njima jer je i ovaj velikan američkog sporta, jedan od simbola Njujorka i čitave SAD, rešio da se pridruži talasu timova koji ulaze u esport.

Sinoć je objavljeno zvanično partnerstvo između Jenkija i organizacije Vision Esports, koja je većinski vlasnik 3 esportske organizacije, Echo Fox, Twin Galaxies i Vision Entertainment. Ovde nam je svakako najzvučnije ime Echo Fox, tim koji je decembra 2015. godine osnovao Rik Foks, trostruki šampion NBA lige.

U zvaničnoj izjavi, sa tvita koji možete videti ispod, ne navodi se još uvek ništa previše konkretno, već samo uopštena floskula da je cilj ovog partnerstva da se stvori “stabilan esport ekosistem”, tako da nam još ostaje da vidimo na koji način će se Jenkiji priključiti sve evćoj porodici američkog esporta.

Ono što se gotovo izvesno zna, je da će Echo Fox sledeće sezone nastupati u NALCS, umesto Immortalsa koji su istupili iz takmičenja.

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.