Esports B92.net

T-Mobile postao sponzor esport velikana Cloud9 i TSM

Jedna od najvećih i najpoznatijih svetskih telekomunikacionih kompanija, nemački T-Mobile, od danas je sponzor jednih od najpoznatijih svetskih esport organizacija – Team SoloMid i Cloud9.

Nikola Savić klan rur
Podeli

T-Mobile je već više od decenije prisutan kao sponzor i partner mnogih svetskih tradicionalnih sportskih klubova, kao što su Bajner Minhen, Vest Bromvič Albion, Everton, Birmingem Siti, Seltik i Rendžersi, pa je za esport velika stvar kada jedan ovakav brend upliva u ovu industriju.

Osim fudbalskih klubova, T-Mobile je bio i zvanični telekomunikacioni partner fudbalskog svetskog prvenstva 2006. godine u Nemačkoj, i trenutno je generalni sponzor Bundeslige Austrije.

Finansijski i drugi detalji ugovora nisu otkriveni za javnost, ali ako imamo u vidu neke cifre koje su dolazile ranije prilikom ulaska “velikih” sponzora u esport, poput partnerstva Audija i Astralisa, verujemo da je ovo ugovor kojim će TSM i Cloud9 svakako biti zadovoljni.

Zanimljivo je da su ova partnerstva objavljena u istom danu, pa je vrlo moguće da je u ovom poslu glavnu ulogu imao Džek Etjen, osnivač Cloud9 i bivši menadžer tima SoloMid (TSM)

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.