Esports B92.net

Wc3: Rudan u borbi za Golden Championship Series 2017 Summer

Naš najbolji WarCraft 3 igrač i jedan od najboljih evropskih igrača, Nemanja “Rudan” Rudan, danas će imati priliku da se po drugi put izbori za učešće na najprestižnijem WarCraft 3 takmičenju današnjice – Golden Championship Series u Šangaju.

Nikola Savić KlanRUR
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Rudan bi tako po drugi put ponovio ovaj veliki uspeh, pošto se prošle jeseni već plasirao na zimsko izdanje ovog turnira, kada je putovao u Šangaj.

Koliko je Rudan cenjen igrač na svetskoj sceni, govori i činjenica da je na ove kvalifikacije, Western Qualifier 1, dobio direktan poziv, zajedno sa još pet svetskih igrača, dok su Rus Happy i Danac ThomasG svoje mesto u glavnim kvalifikacijama obezbedili preko ranije održanih otvorenih kvalifikacija.

Upravo će danski Night Elf biti prvi protivnik našem Night Elf igraču na putu do Golden Championship Series.

Igra se double-elimination bracket (winner/loser), sa bo3 mečevima (na dve dobijene), a od finala winner i loser bracketa će biti bo5 (na 3 dobijene).

Igrači koju uđu u finale su obezbedili plasman na Golden Championship Series 2017 Summer, dok će igrači od 3. do 6. mesta dobiti novu prilku na Western Qualifier 2. Poslednja dva igrača će morati ponovo da prođu kroz otvorene kvalifikacije, ukoliko žele da igraju na Western Qualifier 2.

Mečevi Western Qualifier 1 počinju danas od 16h, a možete ih pratiti uživo na Twitch kanalu www.twitch.tv/back2warcraft

Ovako izgleda kostur kvalifikacija:

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.