Esports B92.net

Vlasnik Rome i Boston Seltiksa uložio 7 miliona $ u Fnatic

U zvaničnom blogu na sajtu Fnatica sinoć je objavljeno da je ovaj renomirani esport sastav zatvorio ciklus sponzorskog partnerstva vredan 7 miliona dolara.

Nikola Savić KlanRUR
Podeli

Najveći deo ovog novca uložio je investicioni fond Raptor Group, koji je vlasnik poznatih fudbalskih i košarkaških klubova AC Roma i Boston Seltiks.

Kako stoji u blogu, ovaj novac će biti uložen pre svega u novo profesionalno esport osoblje, kao što su analitičari, treneri i sportski psiholozi, zatim u “podmladak” odnosno esport akademija timove, te u razvoj infrastrukture i idealnih uslova za rad i razvoj Fnatic timova i igrača.

Sem Metjuz (Sam Mathews) vlasnik i osnivać Fnatica, izjavio je da ne može biti više srećan kada vidi dokle je i njegov tim i ceo esport stigao. Od 2004. kada je tim osnovao tak što je Sem prodao svoja kola kako bi poslao tadašnju ekipu na turnir, pa do danas kada je Fnatic jedno od najvećih i najpoznatijih imena u esport svetu sa timovima i igračima u gotovo svim ključnim esport igrama, a nedavno su se vratili i na Dota 2 scenu.

Prethodna godina je bila posebno prelomna kada je razvoj esporta u pitanju, ulaskom velikog broja tradicionalnih sportskih klubova u esport, kao i investiranjem velikih kompanija i bogatih pojedinaca, i ovaj trend će samo nastaviti da raste u narednim godinama, te se očekuje da će 2020. godine esport događaji imati preko 500 000 posmatrača i godišnje zarađivati preko 5 milijardi dolara.

Ceo Fnatic blog možete pročitati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.