Esports B92.net

HGC 2017 otvara “NBA” duel, Dignitias protiv Misfitsa

Kao što smo juče najavili danas startuje Heroes of the Storm Global Championship.

nikola savić KlanRUR, stefan tričković
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Svakog dana, počev od danas, šou počinje u 18h po našem vremenu i završava se kasno u noć. Prvog dana nas očekuju 3 meča, dva iz evropskog i jedan iz NA regiona.

Čast da otvore ovogodišnju sezonu pripala je timovima Dignitias i Misfits. Dve organizacije koje iza sebe imaju i podršku NBA timova Filadelfije i Majamija. Čisto zbog ukupnog skora i već jednogodišnjeg rada tima sa istim članovima, malu prednost dajemo timu Misfits, mada to u ovakvom meču, kao što je meč otvaranja sezone, ne mora ništa da znači.

Nakon toga na crtu staju timovi Team Expert i Diamond Skin. Team Expert je među prvima izborio plasman na HGC, dok je Diamond Skin plasman izborio na poslednjim kvalifikacijama. Da li to daje neku prednost „ekspertima“ videćemo, ali sigurno je i da nas ovde čeka uzbuljiva borba.

I za kraj večeri tu su Amerikanci, odnosno Tempo Storm i Naventic. Prednost u ovom meču dajemo timu Naventic čisto zbog konstantnosti koju su pokazali prošle godine. Mada nova godina možda donese preporod timu Tempo Storm. Ostaje nam samo da vidimo.

Uživajte u mečevima prvog dana, a ako slučajno ne budete mogli da posmatrate mečeve očekujte rezultate u sutrašnjim vestima, kao i najavu za ono što nam tek prestoji. Naravno sve mečeve možete posmatrati na Twich kanalu HotS-a – www.twitch.tv/blizzheroes, gde će vam domaćin, uzmeđu ostalih, biti i WarCraft 3 legenda Grubby.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.