Esports B92.net

Holandska prva liga kreirala FIFA esport ligu “E-Divisie”

KlanRUR, Veljko Vuković
Podeli
Foto: Eredivisie
Foto: Eredivisie

Holandska fudbalska prva liga - Eredivisie, je danas objavila kreiranje FIFA lige. Ova liga, pod imenom “E-Divisie”, će uključiti svih 18 timova koji su i u pravoj prvoj ligi. Ova liga je nastala saradnjom Eredivisie i njenih klubova, EA SPORTS i Endemol Shine Nederland - holandskom medijskom kućom koja je kreirala Big Brother i Wipeout rijaliti programe. Mečevi ove lige će biti prenošeni na Twitch i YouTube striming platformama, kao i na FOX Sports Netherland kablovskom kanalu.

“E-Divisie vidimo kao dodatak fudbalu i zabavi koju pružamo, pomoću koje možemo da se fokusiramo na mlađu publiku.”- izjavio je Aleks Tielbeke, direktor Eredivisie. ”Za klubove ovo je odlična platforma za komunikaciju sa fanovima i kreiranje novog sadržaja”.

“E-Divisie” će početi 6 februara, a svi timovi, članovi prve lige, će izabrati po jednog igrača da ih predstavlja. Pobednik ove FIFA lige će se kvalifikovati za EA SPORTS FIFA 17 Ultimate Team Championship Series - turnir sa predugačkim imenom koji je ujedno i jedan od načina da se kvalifikuje za FIFA Interactive World Cup 2017. Ovaj digitalno svetsko prvenstvo je zakazano za avgust u Londonu, gde pobednik osvaja 200.000 dolara.

Holandija je još jedna u nizu zemalja čija se fudbalska prva liga, na ovaj ili onaj način, integriše sa FIFA kompjuterskom igrom. Francuska je kreirala e-League 1 i ušla partnerstvo sa French Telecom kompanijom, a španski timovi su kreirali Virtual Football Organization.

Izvor: KlanRUR.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.