Esports B92.net

Gejb Njuel: Od Valve igara najviše igram Dota 2

U noći između utorka i srede Gejb Njuel, vlasnik kompanije Valve, je priredio fanovima širom sveta AMA sesiju na Redditu, gde je sat vremena odgovarao na razna pitanja zainteresovane publike.

nikola savić KlanRUR
Podeli
foto: skrinšot
foto: skrinšot

Naravno, dosta pitanja je bilo i u vezi popularnih eSport naslova iz ove kompanije, Dota 2 i CS: GO. Jedno od pitanja je bilo i koja mu je najomiljenija Valve igra, gde je on rekao da je to svakako Portal 2, ali je i potvrdio da ubedljivo najviše igra Dota2, svakodnevno barem sat vremena.

Usput je uspeo i da baci koji trolovski meme korisnicima, pa je na pitanje koja mu je omiljena novina u Dota2 koja je došla sa verzijom 7.0, on jednostavno napisao “6 Treants”.

Ipak, dosta više se pričalo o drugom Valve eSports naslovu, CS:GO.

Igrače je zanimalo koliko trenutno ljudi radi na razvoju CS:GO, na šta je Gejb rekao “20-30 ljudi, kao i uvek!”.

Jedno od gorućih pitanja je i to kada će CS:GO preći na Source 2 endžin. Gejb je o tome rekao da je Soruce 2 veoma čudan endžin koji se stalno iznova i iznova razrađuje i da jednostavno neke stvari u njemu trenutno nisu pogodne za CS:GO i da Valve želi da dobro izvaga prednosti i mane ovog prelaska pre nego što se to desi, ako se desi.

Na pitanje o generalnom planu za Counter-Strike serijal, Gejb je rekao da su tri primarne stvari na kojima trenutno rade prelazak na Panorama UI, zatim to da učine CS:GO dostupan i u zemljama gde se do njega teže dolazi, te razvoj snažnih anti-čiterskih sistema. Naravno, uz sve to tu je i plan stalnih apdejta na nedeljnom nivou za popravke bagova i dodavanje ostalih novina.

Celu AMA sesiju možete pronaći na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.