Esports B92.net

SMITE – Keltski panteon i nova Clash mapa

U zakrpi 3.25 i nakon nje čeka nas puno noviteta na SMITE bojištu, a glavni je svakako novi panteon. Prošle godine u novembru, Hi-Rez je najavio dolazak japanskih božanstava u SMITE. Tada su rekli da je glavna odluka bila između japanskog i keltskog panteona, te da su se odlučili da to ipak bude japanski zbog jedinstvenog umetničkog pravca koji bi dizajneri mogli da istraže.

Klanrur.rs, Jana Glavonjić
Podeli
Foto: Hi-Rez Studios
Foto: Hi-Rez Studios

Godinu dana kasnije, zvanično je najavljen i keltski panteon, što je svakako bilo iznenađenje obzirom da japanski panteon broji tek 4 božanstva (Amaterasu, Raijin, Susano, Izanami). Ipak, očigledno je da Hi-Rez želi da novu sezonu koja kreće početkom 2017. godine otvori uz dodatak novog panteona.

Najnovija boginja biće The Morrigan, jedna od najpoznatijih figura keltske mitologije. Boginja sa tri lika prilično je slobodno interpretirana za SMITE, što možete videti u njenom reveal videu.

Foto: Hi-Rez Studios
Foto: Hi-Rez Studios

Dolazak Morrigan biće propraćen posebnim ingame eventom: Path of the Phantom Queen. Učestvovanjem u ovom eventu (koji će biti besplatan za igrače koji imaju Twitch Prime) možete da osvojite Woodland Rogue skin za The Morrigan i Cutesy Morrigan avatar, a sasvim sigurno dobijate Springan skin za Terru, Oak-Seeker skin za Artemis, Celtic Loading Frame, Celtic Music Theme i Druid Shrine Pedestal, dakle, biće mnogo lepih nagrada – samo još da saznamo koliko gemova će koštati.

Pored skinova u okviru Path of the Phantom Queen eventa, u SMITE još dolaze čak tri nova mastery skina: Ra, Hou Yi i Cabrakan će konačno dobiti update – izgleda da se HiRez konačno bacio na to pa možda i dočekamo da svi bogovi imaju najnovije mastery skinove.

Foto: Hi-Rez Studios
Foto: Hi-Rez Studios

Osim toga, tu su i Team Allegiance skin za Athenu, Hou Ru Kai Hou Yi skin, Spectral Sword Ares, Eldritch Ra i Drums Out Raijin.

Od manjih promena, čeka nas nekoliko bug fixova za pojedine bogove, od kojih je možda najvažnija izmena da sa Skadi više nećete moći da koristite Talaria Boots gold bonus samo time što pošaljete Kaldr-a na nekog – od sad će morati da nekoga zapravo napadne, pa ako ste planirali da koristite Talaria Boots build za Skadi koji se vrteo neko vreme po Redditu, znajte da nemate još puno vremena za to.

THE MORRIGAN

Foto: Hi-Rez Studios
Foto: Hi-Rez Studios

Morrigan pripada Mage klasi, koja se obično igra u mid lejnu, ali zahvaljujući njenim skillovima, Morrigan će sigurno biti efikasna i kao jungler.

Njen pasivni skill zove se Prepare for Death – svaki treći pogođeni basic attack pravi AOE DoT štetu i slabi neprijatelje.

Prvi skill, Three Aspects, omogućava Morrigan da stvori dve kopije i zatim ih reaktivira za linijski napad bliskog dometa koji stun-uje neprijatelje. Ovaj skill nije baš melee range ali je potrebno prići prilično blizu.

Drugi skill zove se Doomsayer, i to je glavni alat koji Morrigan ima za clear. Linijski napad šalje talas mračne magije na neprijatelje, pravi im štetu i obeležava ih Doom efektom na osam sekundi. Neprijatelji obeleženi Doom efektom primaju dodatnu štetu sledeći put kad ih Morrigan pogodi nekim skillom (to uključuje i pasivni). Dakle, Doomsayer bi trebalo koristiti pre Three Aspects za maksimalnu štetu.

Treći skill je Confusion: Morrigan stvara klona dok sama postaje nevidljiva. Ovo je jedan od zanimljivijih stealth escape skillova u igri – malo podseća na stealth koji ima Ao Kuang i klona koga Sun Wukong ostavlja nakon ultimate skilla. Morrigan svog klona može da pošalje gde hoće i tako zbuni neprijatelja dok mu se sama ne približi u nevidljivom stanju – po mogućstvu, sa leđa. Doduše, klon nestaje posle samo jednog neprijateljskog basic napada, tako da ga je relativno lako otkriti, i verovatno je korisniji za beg nego za napad.

Njen ultimate skill Changeling verovatno je nešto najzanimljivije što smo mogli da vidimo u igri u poslednje vreme – sa Morrigan, moći ćete da se pretvorite u bilo kog drugog boga u meču! Naravno, HiRez je odredio ogroman cooldown za ovaj ultimate (koji može biti i duži u zavisnosti od cooldown-a boga u koga se pretvarate) kako ne bi bio prejak. Skillovi koje ste levelovali prelaze na kopiju – ako sa Morrigan imate 3. rank Doomsayer i uz pomoć Changeling se pretvorite u, recimo, Anhura, sa njim ćete imati 3. rank Impale (Doomsayer je drugi skill Morrigan a Impale je drugi skill Anhura). Takođe, tokom tih 10 sekundi koliko Changeling traje, ne samo da ćete na raspolaganju imati sve skillove vaše kopije, već i njene iteme – dakle, nemojte da se pretvarate u nekoga ko je napravio loš build. U Changeling formi Morrigan zadržava samo svoje Relic iteme i procenat health-a, pa i o tome treba voditi računa.

Ako je suditi po iskustvima igrača sa PTS-a, Morrigan će biti prilično teška za igru, ali i izuzetno jaka jednom kada je “provalite”.

Poslednji novitet koji vam predstavljamo je novi dizajn Clash mape. Clash sada ima nepogrešivu egipatsku estetiku koja naravno podseća na davno ukinutu i nikad prežaljenu Domination mapu. HiRez tim je ubacio dosta noviteta i u samu mapu – iako će zadržati svoju strukturu dva lejna, ubačeno je još kampova – umesto starog Harpy kampa će se nalaziti još jedan mana buff, kako bi postojala dva ukupno. Ostali buff kampovi su ostali, ali samo u Clash-u će svaki kamp da evoluira tokom partije – biće ih teže ubiti, ali će i buff biti jači kako partija odmiče.

U sredini mape, gde je nekada bio damage buff, nalaziće se boss Clash-a, Apophis – džinovska zmija koja, kako su developeri objasnili, izranja iz peska i unosi haos. Još ne znamo kakav će buff Apophis da obezbeđuje – verovatno nešto slično Fire Giant buff-u koji je do sad bio u Clash mapi.

Takođe, i feniksi su dobili redizajn kako bi i druge klase osim Guardiana mogle relativno bezbedno da prime aggro – u Clash mapi feniksi će umesto napada sličnog kulama imati neprekidan napad čija se šteta povećava vremenom. U teoriji, ako ga stalno resetujete, možete i samo sa Hunterom da srušite feniksa.

Naravno, tek ostaje da se vidi koliko je gameplay zapravo promenjen, do tada uživajte u cinematic reveal-u nove Clash mape.

Sve ovo stiže u SMITE nakon što se završi HiRez Expo – što bi trebalo da bude do kraja januara, ako HiRez isprati prošlogodišnji raspored.

Izvor: KlanRUR.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.