Esports B92.net

Filadelfija 76ers kupili Tim Dignitas i Apex Gaming

NBA gigant ulazi u eSports.

Nikola Savić klanrur.rs
Podeli
foto: Allen Iverson, slikao Jesse D. Garrabrant
foto: Allen Iverson, slikao Jesse D. Garrabrant

Poznati košarkaški klub Filadelfija Seventisiksersi ( Philadelphia 76ers ) je prvi NBA klub u istoriji koji je rešio da uđe u eSports svet.

Naime, vlasnik popularnih siksersa je rešio da otkupi poznate esports sastave, Team Dignitas i Apex Gaming i tako uvede svoj klub u esports vode.

Ovaj NBA tim je osnovan 1946. godine i do sada ima osvojene 3 titule NBA šampiona ( 1955, 1967 i 1983). Kroz bogatu istoriju ovog tima prošle su mnoge košarkaške legende, ali je svima svakako najpoznatije ime čuveni Alen Ajverson, koji je u Filadelfiji proveo preko 10 godina.

Poslednjih par sezona im baš i ne cvetaju ruže u NBA, gde 4 sezone za redom nisu uspeli da se plasiraju u plej-of, a poslednju sezonu su završili sa neslavnim skorom od 10-71.

To ipak nije smetalo vlasniku tima, Džošua Harisu, da napravi iskorak ka digitalnim sportovima. Kupovinom renomiranog tima kao što je Dignitas, dobijeni su Overwatch, CS: GO, Smite i Heroes of the Storm timovi, dok je Apex Gaming uneo League of Legends tim u miks.

Dignitas je nedavno raspustio svoj Hearthstone sastav, i nije sigurno da li je to bio deo priprema za ovo preuzimanje od strane Filadelfije, i da li će u budućnosti ponovo oformiti Hearthstone tim.

Takođe, nije poznato kada će i da li će doći do rebrendiranja tima u Philadelphia 76ers, ili će timovi nastaviti još neko vreme da igraju pod svojim starim imenima.

Biće zanimljivo videti u narednom periodu da li će neki drugi NBA timovi početi da prate ovaj trend. Već smo pisali o tome koliko je ova godina značajna kada je u pitanju ulazak velikih evropskih fudbalskih klubova u esports biznis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.