Esports B92.net

Korejski LoL trener, SSONG, pojačao TSM!

Bivši trener korejskih League of Legends ekipa ROX Tigers i Longzhu Gaming, kao i prošlosezonski trener NALCS ekipe Immortals pojačao je najtrofejniji američki tim SoloMid za sezonu 8.

Nikola Milićević
Podeli

Nakon još jednog nauspešnog rezultata na svetskom prvenstvu, trener ekipe TSM, <strong>Parth</strong>, napustio je ekipu. Nije se dosad spekulisalo o tome ko bi mogao pojačati najtrofejniji američki LoL tim, a kako je preneo ESPN u subotu uveče, bivši trener ekipe Immortalsa preuzeće ulogu glabnog trenera organizacije SoloMid. Kim "<strong>SSONG</strong>" Sang-So počeo je trenersku karijeru još u sezoni 2 kada je trenirao korejsku ekipu Najin Black Sword. Tokom svoje LCK karijere trenirao je Longzhu Gaming, a prethodnu sezonu vodio je Immortalse do plasmana na Worlds.

SSONG mnogo može doneti TSM-u. Immortals se, pod vođstvom ovog čoveka, preporodio i bili su na korak od prve NALCS titule, kao i plasmana u četvrtfinale Worlds-a ove sezone. Tokom svoje petogodišnje trenerske karijere, SSONG je radio u timovima u kojima je postojao odličan shotcaller na poziciji supporta. Dolazak SSONG-a može unaprediti igru Biofrosta, od kojeg se mnogo očekuje, što će dodatno uticati na partije koje pruža Doublelift. Isti sistem primenio je na supportovima Longzhu-a i Immortals-a, Gorilla-i i Olleh-u, koji su bili jedni od najboljih igrača u svojim ekipama.

Realno gledano, nikad zvučnije ime nije imalo ulogu trenera u TSM-u, pa se radujemo početku sezone da vidimo kako će TSM funkcionisati pod vođstvom novog trenera. Pravi izazov ipak neće biti NALCS, u kojem TSM dominira godinama unazad, već nastupi na internacionalnoj sceni na kojoj američki timovi retko beleže značajnije rezultate vredni pohvale.

Izvor: Klan RuR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.