Esports B92.net

Patch 7.22 dolazi na Rift - Ovo su promene za LoL sezonu 8!

U noći između utorka i srede, pored dobijanja nagrada za ranked dostignuća, na LoL klijent izlazi ogroman patch, patch koji nas ubacuje u pripreme za sezonu 8! Za sezonu 7 ranked je završen, a sve nagrade igrači bi trebalo dobiti u sutrašnjem peču.

Nikola Milićević
Podeli

Verovatno ste već upoznati sa nagradama koje čekaju igrače za njihov trud i uspeh u SoloQ i Flex ranked partijama. Svi igrači koji su rank Gold ili više, dobiće Victorious Graves skin. Pored skina, svaki igrač dobiće i okvir u boji lige u kojoj je igrač završio. Pored svih ranked nagrada, u patchu 7.22 očekuju nas i nova tri skina, za Blitzcranka i Rengara!

Mnogo promena nas očekuje u patchu 7.22, jer je, kao i svaki preseason patch, ispunjen gomilom izmena u samoj igri koje će obeležiti narednu sezonu. Kao što bi pojedini dugogodišnji fanovi ove igre rekli: “Od sutra igrate novu igricu”. Izmene će uticati na svaki aspekat igre, od samog gejma, pa sve do delova igre koje nisu povezane isključivo sa partijama. Ovo su glavne promene koje izlaze u patchu 7.22:

1) Novi Rune Sistem

Mnogo se pričalo o novim runama, a konačno je došao dan kada će one da nam se pridruže i na live serverima. Masteries i Rune spajaju se u jedno, odnosno rune više neće moći da se kupe, već će se birati u samom champion selectu (kao masteries), što ih praktično učinilo besplatnim. Novi Rune sistem sastoji se od pet kategorija runa koje su napravljene za ADC, Mage, Tenk, Assassin i Healer heroje. Svaki Rune page sastojaće od izbora Keystone mastery-ja i dodanih osobina koje možete izabrati iz dve od pet navedenih vrsta runa. Kako izgledaju sve rune, koje su im osobine i kako napraviti novi Rune Page možete pogledati OVDE.

2) Gasi se IP – Prelazimo na Blue Essence

Još jedna zanimljiva promena obeležiće novu sezonu. Posle 7 godina postojanja, Riot ukida IP (Influence Points), pa ćemo sve heroje i ostale artikle u prodavnici kupovati sa Plavim Essence-om koji će zameniti IP u predstojećoj sezoni. Ovom promenom nećete izgubiti trenutnu količinu IP-ja koju imate na svom nalogu, već će oni samo biti prebačeni u Blue Essence. Takođe, sve cene u prodavnicama ostaće iste, pa će svaki novi heroj koštati u standardnom iznosu od 6300, ali ovog aputa Plavih Essence-a. Pored samog prebacivanja IP-a u Blue Essnece, Riot je odlučio da nagradi vašu “investiciju” IP-a u Rune, pa će svaki igrač dobiti određenu količinu plavih essence-a u zavisnosti od toga koliko IP-a je utrošeno u kupovinu Runa kao i Rune strana. Nakon izlaska patch-a, Riot će ubaciti promociju na kojoj ćete moći da kupite Chroma Packove, Gemstone i još mnogo stvari sa Plavim Essence-ima.

3) Ukida se maksimalni nivo naloga

Od sezone 8 maksimalni nivo naloga više neće postojati. Svi mi što smo 30. nivo, od ovog patch-a moćićemo da levelujemo naše naloge iz partije u partiju. Za svaki level up, dobićete po koju nagradu, što će dodatno motivisati igrače da igraju. Zasad se još ne zna koje će se nagrade deliti za svaki novi nivo naloga, ali poredeći sa igrom HOTS, možemo se nadati ključevima, kutijama i drugim stvarima koje nas mogu dovesti do skinova i sličnih stvari koje se mogu kupiti Riot Poenima.

4) Cath-up experience više neće postojati

Ukoliko niste znali, u samoj igri postoji bonus exp koji dobijate ukoliko zaostajete za svojim saigračima. Često se dešava da neko napusti partiju usled Bug Splat-a, kratkotrajnog nestanka interneta ili jedostavno izgubi svoj lejn, ali taj igrač kasnije bude u velikom zaostatku u nivou u odnosu na svoje saigrače i protivnike što ga čini dosta slabijim od ostalih. U tom slučaju za svaki minion kill ili kill/assist dobijali biste malo dodatnog xp-a da vas pogura. Od ovog patch-a ova opcija se ukida, pa će sada igrači morati da igraju opreznije u samom early gejmu kako ne bi pali mnogo iza svojih saigrača, dok će njihovi saigrači morati još više da se potrude da iznesu gejm.

5) Buff-ovi na svim herojima!

Ukidanjem staron Rune sistema, početni statovi na svim herojima poprilično su oslabljeni. Zbog toga je Riot odlučio da u ovom patchu pojača sve heroje. Da, dobro ste pročitali, svi heroji u igri dobiće određene buff-ove, od basic health-a i damage-a, do pojačanja skillova itd. Sami heroji neće biti ništa jači nego što su trenutno, već će ove izmene popuniti rupu koja je ostala brisanjem starih Runa. Iako te izmene neće uticati na metu, jačinu i populatnost heroja, ovo je ipak najveća lista herojskih izmena u istoriji League of Legends-a!

Ovaj patch definitivno će biti jedan od najvećih ikada, a sa njime nam počinje predsezona Sezoni 8! Nove Rune stižu, pa nam je to prava prilika da se upoznamo sa novim Rune sistemom, polako naviknemo na sve promene i spremimo za sezonu 8.

Izvor: Klan RuR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.