Esports B92.net

World Elite u pet gejmova savladao Cloud9!

Gotova je treća nedelja LoL svetskog prvenstva, a sa trećom nedeljom završeni su i četvrtfinalni mečevi. U polufinalima imaćemo prilike da gledamo dva kinesko-korejska meča, nakon što je poslednji kineski predstavnik, World Elite, savladao Cloud9 i plasirao se u polufinale.

Nikola Milićević
Podeli

World Elite poveo je u seriji sa 1-0 posle više od 45 minuta igre. Sam draft američkog predstavnika, ekipe Cloud9, nije bio tako dobar pa je, zajedno sa nekoliko grešaka u lejt gejmu, to kineska ekipa iskoristila i posle dugačke borbe došla do vođstva u seriji. Dva jako brza gejma donela su Cloud9-u pobede i preokret na 2-1. Cloud9 je delovao jako dobro u samom draftu, u kojem je na topu igran Singed, kao i u samom gejmu u kojem su odnosili objective, a u trećem meču imali su čak 10-0 u turretima i 14 hiljada golda prednosti za samo 25 minuta koliko je trajala treća partija. Onda je usledio pad igre koji je Cloud9 koštao poraza. Još jedan loš ishod pick/ban faze doneo je trećem seedu Kine prednost kao i sama igra oko objective-a koju je imao kineski predstavnik, pa je serija izjednačena na 2-2. Cloud9 u petom meču delovao je kao da četvrti gejm i dalje traje. U draftu su omiljeni pickovi World Elite-a ostavljeni upravo njima, pa je sam draft išao na ruku Kinezima. Meč je počeo u korist ekipe C9 koja je meč startovala sa 4-0, ali je svaki pokušaj agresije World Elite kažnjavao uzimanjem objective-a, što je dovelo do toga da Cloud9 bude nemoćan u duelima iako su imali prednost u killovima. World Elite na kraju je jako ubedljivo dobio poslednji meč i došao do pobede od 3-2.

Nakon uzbudljive serije od pet mečeva kineski predstavnik, World Elite plasirao se u svoje prvo Worlds polufinale, na svom tek drugom nastupu na ovom takmičenju. Prethodni put na Worlds-u poraženi su u četvrtfinalu davne 2012. godine. NJihov protivnik u polufinalu biće korejski Samsung Galaxy, tim koji je savladao aktuelnog šampiona Koreje, Longzhu Gaming, sa 3-0. Ovaj polufinalni duel na programu je za 7 dana, dok će u polufinalnom meču dan ranije snage odmeriti SKT i Royal Never Give Up.

Izvor: Klan RuR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.