Esports B92.net

Royal salvadao Fnatic i zakazao još jedan duel sa SKT-om!

Nakon završenog trećeg četvrtfinalnog meča dobili smo i prvi polufinalni duel. Kineski vicešampion savladao je Fnatic sa 3-1 i plasirao se u polufinale u kojem ih čeka korejski SKT.

Nikola Milićević
Podeli

Već u prvom meču videli smo da će ozbiljna borba voditi između ove dve ekipe. Royal je uspeo dobiti prvi gejm posle više od 35 minuta, a najviše su tome doprineli briljijantni Uzi, koji je ujedno i MVP serije, kao i krađa Barona koji je Royalu kasnije i doneo pobedu. Drugi gejm bio je još neizvesniji. Fnatic je bio blizu pobede i pružili su dobru partiju, ali je još jedna demonstracija sile Uzija bila dovoljna da Royal stigne do povećanja vođstva.

Treći gejm doneo je nadu Fnaticu da mogu preokrenuti. Još jednom je Royal stigao do prednosti, ali je par grešaka vratilo Fnatic u meč koji je evropski predstavnik priveo kraju u svoju korist i smanjio na 2-1 posle više od 45 minuta igre. Počelo je dobro za Fnatic i u četvrtom gejmu, ali je Royal lakše dolazio do objective-a i povećavao svoju novčanu prednosti i bez većih poteškoća zabeležio, možda i najlakšu pobedu u ovoj seriji. Royal će treći put na megdan SKT-u. Prošle godine upravo Royal je bila ekipa koja nije uspela savladati SKT, dok su čak dva puta gubili u finalu, pa je možda ovo treća sreća za kinesku organizaciju.

U nedelju od 10h igra se poslednje četvrtfinale u kojem će treći seed Kine i treći seed Amerike odmeriti snage. Obe ekipe prošle su na Worlds kroz Play-In fazu. Cloud9 se plasirao u četvrtfinale posle jako teške grupe, dok je World Elite sa samo jednim porazom zabeležio prvo mesto u najlakšoj grupi, grupi D. Mnogi vide World Elite kao tim koji će lagano dobiti američkog predstavnika, ali su nam četvrtfinali mečevi, kao i sam nastup ekipe Cloud9 do sada na Worlds-u, pokazali da WE neće biti toliki favorit i da možemo očekivati jednaku borbu. Po Pick'Em-u koji smo napisali pred četvrtfinale, mi verujemo da Cloud9 može savladati World Elite i tako povećati svoje poštovanje i poštovanje svog regiona kod ljudi širom sveta. Svakako nas očekuje uzbudljiv duel, a pobednik ovog meča sastaće se sa Samsungom u polufinalu! Izvor: Klan RuR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.