Esports B92.net

Hjuston Roketsi i Klivlend Kavalirsi ulaze u esport i NALCS!

Talas ulaska velikih sportskih organizacija u esport svet ne prestaje da jenjava.

nikola savić klan rur
Podeli
foto: nba.com
foto: nba.com

Dok na starom kontinentu u esport ulaze dominantno fudbalski velikani, u Americi štafetu dolaska tradicionalnih sportskih organizacija u esport predvode uglavnom poznate NBA ekipe.

Tako je jedna od najvećih vesti u esport svetu prošle godine bila kupovina renomiranog tima Dignitas od strane čuvene NBA ekipe Filadelfija Seventisiksersi ( Philadelphia 76ers),a ne treba zaboraviti i da legenda Šek O’Nil poseduje dobar deo vlasništva tima NRG, koji će predstavljati San Francisko u Overwatch League.

Poslednje vesti vezane za ulaganje NBA timova u esport stižu nam u vreme kada se zaključavaju mesta u najvišem rangu League od Legends takmičenja u Severnoj Americi – NALCS.

Prema pisanju američkog ESPN, Klivlend Kavalirsima je Riot prihvatio ponudu koju su dali za ulazak u NALCS, i ovaj tim će gotovo sigurno naredne sezone biti jedan od 10 timova koji će imati mesto u najelitnijem LoL takmičenju NA regiona.

Vođa projekta “Kavalirsi esport” biće poznata Call of Duty persona, popularni Metju “Nadeshot” Hag, koji će imati ulogu esport direktora tima i obavljaće sve ključne poslove vezane za esport odeljak ovog NBA tima.

I drugi popularni NBA tim, Hjuston Roketsi, takođe je, prema proverenim izvorima koje ima ESPN, zakupio svoje mesto u NALCS. Roketsi su još prošle godine ušli u esport avanturu, kada su angažovali bivšeg suvlasnika tima Archon, Sebastijana Parka, da im bude specijalni savetnik za ulaganja u esportu.

Izgleda da će ove sezone NALCS više ličiti na NBA ligu nego na klasično esport takmičenje, ako je suditi po imenima učesnika.

Kako vi gledate na ova ulaganja velikana sporta u esport?

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.