Esports B92.net

Iznenađenje u četvrtfinalu – Samsung deklasirao Longzhu!

Neverovatno iznenađenje dogodilo se u prvom četvrtfinalu treće nedelje Worlds-a, u kojem je Samsung savladao Longzhu sa ubedljivih 3-0.

Nikola Milićević
Podeli

Iako je posle grupne faze Longzhu bio neporažen, to Samsungu nije smetalo da u treću nedelju uđe rasterećeno i da sve od sbee. Sam draft je već u prvom gejmu bio na strani Samsunga, ali je aktuelni šampion Južne Koreje imao prednost na samom startu meča. Nekoliko loših fajtova, kao i Baron call koštali su Longzhua prvog gejma, nakon kojeg je Samsung ubedljivo pobedio preostale dve partije i plasirao se u polufinale Worlds-a. Oni sada čekaju pobednika meča World Elite i Cloud9, sa kojim će se boriti za drugo uzastupno Worlds finale.

Drugi četvrtfinalni dan doneće nam prvi duel gornje polovine žreba, u kojem će Misfitsi pokušati da napravi čudo i plasira se u polufinale preko najtrofejnije LoL ekipe u istoriji ove igre, korejskog SKT-a. Nema sumnje da će Misfitsi imati najteži zadatak u četvrtfinalu, a koliko je ovaj Worlds pun iznenađenja, ni Misfitsi nisu bez šansi. SKT igra jako ranjivo na samom startu meča, ali im je late game perfektan, pa je pred evropskim predstavnikom ozbiljno težak zadatak da zadrže prednost do kraja ukoliko do nje dođu. Ni SKT neće u ovaj duel ući opušteno. Iako nisu baš najbolje odigrali grupnu fazu, poznati su kao nesavladiva prepreka u plej-ofovima, pa je mišljenje mnogih da je treći seed evrope bez ikakvih šansi.

Četvrtfinalni meč između ekipa SKT i Misfits igra se u petak od 10h, a pobednik ovog duela sastaće se sa pobednikom meča koji se igra u subotu između Royala i Fnatica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.