Esports B92.net

Worlds 2017: Predviđanje četvrtfinala za Pick'em challenge

Nakon završene grupne faze, svi učesnici Pick’em-a dobili su rezultate svog izbora pobednika grupa. Sada je red došao na nokaut fazu u kojoj će se osam najboljih ekipa boriti za titulu svetskog šampiona. Četvrtfinalni parovi su izašli, a sada je na vas red da pogodite ko će imati pobednički niz na putu od četvrtfinala do titule svetskog prvaka.

Nikola Milićević
Podeli

Prvi meč četvrtfinalne nedelje biće korejski derbi, u kojem će snage odmeriti šampion Južne Koreje, Longzhu Gaming, i trećeplasirana ekipa korejskog LCK-ja, Samsung Galaxy. Longzhu će sasvim sigurno biti favorit u ovom meču zbog ubedljivog nastupa u grupi B iz koje su izašli kao neporažena ekipa. Ni Samsung nije imao lak zadatak u jednoj od najtežih grupa, grupi C. Klasična Samsung igra nije se pokazala toliko efikasno u grupnoj fazi, dok je Longzhu od samog starta meča igrao agresivno i pritiskao svoje protivnike. Samsung sa svojom smirenom igrom, sa kojom čekaju da prođe 35. minut i započnu bitke kada svaki igrač ima završene skoro sve iteme. Iako je Samsung prošao grupu, ne vidim ih kao tim koji može savladati Longzhu, pa moj glas za pobednika u četvrtfinalu odlazi Longzhu-u.

Drugi četvrtfinalni meč igra se između Misfitsa i SKT-a. Misfitsi su zasluženo prošli grupu pobedivši TSM, koji je još jednom razočarao svoje fanove lošom igrom. Jungler evropskog vicešampiona bio je MVP svoje ekipe za grupnu fazu, ali će u četvrtfinalu na suprotnoj strani džungle imati Blank-a, pa će mu zadatak biti poprilično otežan. SKT je samo jedan gejm izgubio u grupnoj fazi, ali njihov performans nije bio na najboljem nivou. Svaki gejm krenuli su loše pa se odličnom igrom u late game-u vraćali i dobijali mečeve sa čak 10 hiljada golda manje. Uprkos lošoj igri SKT-a, ne smatram Misfitse dovoljno jakom ekipom da zadrže prednost protiv SKT-a i vidim SKT u polufinalu Worldsa.

Fnatic i Royal odigraće, u subotu, treći meč četvrtfinala. Highlight meča definitivno će biti duel dva adc-a Rekklesa i Uzija koji već nekoliko godina unazad važe za jedne od najjačih igrača na njihovoj poziciji. Fnatic se istorijskim preokretom plasirao u četvrtfinale, došavši sa 0-4 na 4-4, dok je Royal sa samo jednim porazom obezbedio učešće u sledećoj fazi Worlds-a. Mnogi će se složiti sa mnom da Fnatic nije izgledao dobro i iskreno očekujem laganu pobedu Royala, koja će ih odvesti u polufinale protiv SKT-a.

Poslednji četvrtfinalni duel odigraće World Elite i Cloud9. Američki treći seed pokazao je najbolju igru od svih američkih predstavnika i zasluženo prošao u četvrtfinale, uz malu pomoć SKT-a koji je savladao EDG i omogućio ekipi C9 da se plasira u narednu fazu takmičenja bez igranja tajbrejk meča. World Elite iz najlakše grupe D izlazi kao prvoplasirana ekipa, ali uprkos njhovom plasmanu u grupnoj fazi ne može se reći da su igrali dobro. Izgubili su samo jedan meč, ali sam performans nije bio na najboljem nivou. Cloud9 je već savladao jednog kineskog predstavnika, pa im kineski stil igre nije stranac. Koliko malo poena je moj Pick’em grupne faze dobio, forsira me da u ovom duelu stanem na stranu američkog predstavnika.

Mečevi se igraju od četvrtka do nedelje od 10h. Nadam se da ću ovoga puta imati više sreće na Pick’em challenge-u, na kojem sam u grupnoj fazi ostvario samo 21 od mogućih 48 poena. Imajući u vidu koliko iznenađujućih ishoda mečeva je bilo ni ne čudi da je od 4,7 miliona ljudi koje je uradilo predikciju grupne faze samo 43 pogoidilo apsolutno sve.

Izvor: Klan RuR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.