Esports B92.net

Deset najplaćenijih profesionalih LoL gejmera

Tata, tata, vidi koliko oni zarađuju od "igrica"!

Nina Milićević klan rur
Podeli

League of Legends igra je već godinama jedan od najpoznatijih esports naslova i profesionalni igrači zarađuju minimum 80.000$ godišnje od plata, turnira, sponzora, strimovanja i ostalih izvora prihoda.

Ali da li vas je ikada zanimalo ko su najplaćeniji LoL igrači?

10) Jang „Looper“ Hyeong-seok – 346,307$:
Looper igra top lanera za tim Echo Fox, što ga čini najplaćenijim NA LCS igračem. Pre nego što se oprobao u Americi, bio je jedan od boljih top lejn igrača Južne Koreje

9) Ming „ClearLove“ Kai – 388,320$:
Kao jedini Kinez koji se nalazi na ovoj listi, Ming igra za tim EDward Gaming i pretenduje da od sledeće godine znatno napreduje u svojoj LoL karijeri.

8) Cho „Mata” Se-hyeong – 391,453$:
Mata se obogatio kada je sa timom Samsung White osvojio Worlds Championship 2014. godine. Posle Worldsa bio je u dva tima, a trenutno je član ekipe KT Rolster u kojoj igra od decembra 2016. godine.

7) Heo „PawN” Won-seok – 412,345$:
Kao i njegov kolega Cho “Mata” Se-hyeong, PawN je pokazao šta ume na Worldsu 2014. godine, odakle je prešao u EDward Gaming, ali se na kraju vratio u Koreju i nastavio svoju karijeru u timu KT Rolsterdecembra 2016. godine kao i njegov saigrač iz ekipe Samsung White.

6) Kang „Blank” Sun-gu – 441,313$:
Blank je jungler u najpoznatijem timu, SKT i sav novac je zaradio od kada se priključio ovom timu decembra 2015. godine. Ako nastavi ovako dobro da igra, do kraja Worldsa 2017. godine bi mogao da prestigne svog kolegu Lee „Duke“ Ho-seonga.

5) Lee „Duke“ Ho-seong – 456,127$:
Duke se proslavio kada je sa SKT timom osvojio Spring Split i Worlds Championship 2016. godine. Međutim, posle toga prešao je u tim Invictus Gaming sa kojim je izgubio protiv tima World Elite u Summer Regional Qualifiers, što znači da Dukea nećemo videti na ovogodišnjem Worldsu.

4) Bae „Bang“ Jun-sik – 790,284$:
Jedan od najboljih adc igrača svih vremena, Bang, u oktobru 2013. godine pridružio timu SKT, gde je igrao u prvoj postavi. Sa ovim timom osvojio je dosta turnira, zbog čega je zaslužio četvrto mesto na ovoj listi.

3) Lee „Wolf“ Jae-wan – 794,785$:
Wolf važi za najboljeg supporta na svetu, a zajedno sa njegovim SKT kolegom Bangom, Wolf i Bang važe za najjači duo bot na celom svetu. Osvojili su mnogo titula zajedno, pa ne iznenađuje činjenica da se nalaze jedan iza drugog na rankingu.

2) Bae „Bengi“ Seong-woong – 810,683$:
Bengi je prethodnih godina bio bitna karika u SKT timu. Iako je više puta učestvovao na Worldsu kao jungler SKT tima, prešao je u Kineski tim Vici Gaming, gde i ne postiže velike rezultate, ali sa ovakvom karijerom, mali pad neće naškoditi njegovoj karijeri.

1) Lee „Faker“ Sang-hyeok – 1,056,863$:
Južnokoreanac koji ima samo 21. godinu, prvi je LoL igrač u istoriji koji je zaradio preko milion dolara igrajući League of Legends. Faker se proslavio tako što je osvojio prvo mesto na mnogim turnirima zajedno sa svojim timom, SK Telecom T1, a sudeći po igrama tima i samog Fakera, njegova zarada rašće još više.

Ova lista predstavlja dokaz koliku moć imaju azijski igrači u odnosu na igrače iz preostalog dela sveta. Na listi od 10 igrača, čak 9 su igrači iz Južne Koreje i jedan iz Kine, a čak 6 od 10 igrača igra ili je igralo za najtrofejniji LoL tim, korejski SK Telecom T1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.