Esports B92.net

Ogromne promene u sezoni 8 – Riot ukida Rune, IP i 30 nivo

Iako uskoro treba da počne turnir godine, tj. Worlds, Riot se ipak nije fokusirao samo na turnir. U sezoni 8, možemo da očekujemo totalnu izmenu cele League of Legends igre.

Nina Milićević
Podeli

1) Nema više runa:
Dosta ljudi se samo fokusira na kupovinu heroja, a rune su ujedno ključna stvar same igre, zbog čega ih više neće biti. Riot će igračima davati nagrade na osnovu toga koliko vremena provedu igrajući LoL. Umesto runa, igra će biti ispunjena raznim novinama, kao što je mini-flash dok je pravi flash na cooldownu i slično.

2) Nema više IPa:
Pored runa, za nove igrače takođe skupljanje IPa predstavlja veliku komplikaciju, jer na nižim nivoima dobijaju manje IPa. Zbog ovog problema, Riot skroz izbacuje IPe, jer ćete od sezone 8 sve moći da kupite sa Blue Essence-ima (tj. sa BE). Cene će doduše ostati iste, na primer Kayn će koštati 6300 BE, umesto 6300 IP.

3) Nema više 30 nivoa:
Svakom novom LoL igraču treba oko dva meseca da dođe do 30 nivoa, kako bi mogao da igra ranked. Zbog toga, Riot je rešio da ukloni 30. nivo. Ne zna se još uvek koliko će maksimalno biti nivoa, ali svaki put kada neki igrač dobije level up, dobiće nagradu. Nagrada je chest, tj. capsula u kojoj će se nalaziti Champ Shardovi i Blue Essence, ali je ujendo i mogućnost da se dobiju i Gemstone-ovi ili Emotesi.

Još dosta toga je Riot spremio za sezonu 8, zato ako vas zanima tačno šta nas očekuje, možete saznati ovde:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.