Esports B92.net

EDward Gaming preko Royala došla do svoje šeste LPL titule

EDward Gaming još jednom se pokazala kao najjača kineska ekipa i nakon uzbudljivih pet mečeva savlada Royal Never Give Up, čime su obezbedili mesto na Worldsu kao najbolja kineska ekipa.

Nikola Milićević
Podeli

EDward Gaming i Royal Never Give Up su dve najpoznatije kineske LoL ekipe, koje dominiraju kineskom, a i svetskom scenom godinama unazad, pa je finale bio pravi derbi. Posle prva dva gejma, mnogi su mislili da će Royal lagano doći do pobede i svoje prve Summer Split titule. Međutim EDward Gaming se probudio i odneo naredna tri meča u svoju korist, čime su napravili reverse sweep i preokrenuli rezultat na 3-2, domogavši se svoje pete titule šampiona Kine.

Oba tima obezbedila su plasman na Worlds i pre samog finala, pitanje pobednika odlučivalo je ko će zauzeti koji seed prilikom žreba. Pobedom u finalu, EDward Gaming zauzeće prvi seed kineskog LPLa, dok će Royal na Worlds otići kao drugi seed Kine. Treći predstavnik Kine saznaće se nakon Promotion turnira koji će se održati za vikend, 2. i 3. septembra. S obzirom da je počeo septebar, ostalo nam je još mesec dana do početka završnog svetsko LoL prvenstva!

Izvor: Klan RuR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.