Esports B92.net

Imamo novog šampiona Koreje – Longzhu savladao SKT!

Odigrano je finale korejskoj LCK-ja u kojem su se sastali Longzhu Gaming i najtrofejniji korejski LoL tim, SKT. A nakon uzbudljivog finala “Zmajevi” su došli do svoje prve titule u korejskoj ligi!

Nikola Milićević
Podeli

Veliko finale dugo je iščekivano od strane LoL fanova širom sveta. SKT je u plej-of ušao ne kao favorit zbog loše igre u poslednjim kolima regularnog dela sezone, ali su se preporodili i poprilično dominantno domogli finala i obezbedili sebi mesto na ovogodišnjem završnom svetskom prvenstvu. Baš zbog dominantne igre u plej-ofu mnogi su se zapitali može li im se Longzhu suprotstaviti i kao odgovor dobili su “Da”, jer je Longzhu sa 3-1 savladao najtrofejniji korejski tim i domogao se prve titule u LCKu.

Pored osvojene titule šampiona Koreje, ovaj meč bio je od ogromnog značaja za Longzhu, jer su pored osvojene titule šampiona Koreje izborili mesto na Worldsu, pa će Longzhu pored SKTa predstavljati Južnu Koreju na svetskom prvenstvu koje se igra u oktobru. Ostale ekipe Južne Koreje sastaće se u last chance qualifier turniru u kojem će se odlučiti koji tim će zauzeti poslednji seed iz Koreje i plasirati se na Worlds.

Za MVP-ja turnira proglašen je top lejner Longzhua, Kim “Kahn” Dong-ha, koji je doprineo pobedi svoje ekipe sa KDA 6.4 iz 3 dobijena gejma. Longzhu je postao sedma ekipa koja se kvalifikovala na Wolrds. Pored šampiona Koreje, na završno svetsko prvenstvo plasirali su se TSM, Royal Never Give Up, Gigabyte Marines, SKT, ahq E-sports i Flash Wolves.

Izvor: Klan RuR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.