Esports B92.net

CLG jedva savlado Envy, Dignitas obezbedio TSM-u Worlds

CLG je prošao u polufinale posle neverovatnih 5 mečeva odigranih sa timom Envy. U drugom meču vikenda, Dignitas je u 4 meča savladao Cloud9 i tako obezbedio Worlds prvoplasiranoj ekipi NALCSa, timu Team SoloMid.

David Bukumira
Podeli

CLG je u meč ušao samouvereno, i u prvoj igri nisu imali problema da uspostave kontrolu nad mečeom, ali Envy nije bio lak protivnik. U sledećoj igri Apollo i Hakuno, AD keri i support tima Envy, kao i njihov mid lejner Nisqy, su bili nezaustavljivi, i sa savršeno proračunatim borbama, uspeli su da izjednače. U trećoj igri stvari su bile prilično izjednačenje, oba mid lejnera su sijala, sve do velike timske borbe u 35. minutu, gde je pozicioniranje tima Envy bilo ključno. U toj timskoj borbi, CLG je izgubio 3 člane, a Envy nijednog, što je donelo timu Envy Barona, i poziciju da još više iskoriste svoju Push snagu. Na kraju te igre, Nisqy je imao 8 ubistava i nijednu smrt. 4. igra je bila zamalo i poslednja za CLG ovog splita. Envy je savršeno krenuo u igru i izgradio prednost, ali je zato CLG uspeo da uhvati Envy nespremne u jednoj timskoj borbi, iz koje je CLG uspeo da napravi preokret, i na kraju izjednači, 2 prema 2. CLG Darshan je uspeo da sa neverovatnim performansom na Gnaru izgradi timske borbe za CLG i na kraju je završio igru sa 7 ubistava i bez smrti. 5. igra je bila izuzetno napeta, nijedan tim nije hteo da se upušta u velike borbe dok to nije bilo apsolutno neophodno. CLG je imao dosta problema u timskim borbama, jer su umesto fokusiranja na kerije, morali prvo da probiju tenkove, koji su bili izuzetno žilavi. Darshan i Huhi su išli staru strategiju tima CLG koje je podrazumevala jak Push potencijal, i 2 teleporta, kako bi mogli brzo da se rotiraju oko lejnova i timskih borbi. Ova strategija je upalila, jer je Envy uvek morao da ima nekoga da pokriva bazu, ali čim bi CLG video da se neko vraća u odbranu, odmah bi krenuli u teleportovanje i brzi napad na Envy. CLG Stixxay je u ovoj igri bio presudan faktor za pobedu njegovog tima. Iako je CLG dosta grešio u izvođenju timskih borbi, Stixxay nije dozvolio da ga Envy eliminiše iz borbe, pa tako iako je AD keri, uspevao je da uradio skoro petocifrene brojke damagea, a da pritom preživi bez peela. Na kraju, CLG ide u polufinale u kojem će igrati sa ekipom Immortals!

Sličan i uzbudljiv meč mogao se gledati i dan ranije, u subotu, u kojem su se sastali Cloud9 i Dignitas. Iako je Cloud9 dobio oba meča u regularnom delu sezone, ali je Dignitas u poslednjih nekoliko mečeva pokazao da je iz meča u meč sve bolji, pa se ekipi Cloud9 nije mogla dati uloga favorita. Već u prvom gejmu Dignitas je bio dominantan. Iako su imali čak 10 killova više od ekipe Cloud9, to nije bilo dovoljno da przo privedu meč kraju, pa im je za to trebalo čak 38 minuta. Isti ishod imao je i drugi meč, 38 minuta bilo je potrebno Dignitasu da dođu do druge pobede u seriji, ali je Cloud9 pružio veći otpor, pa je meč bio poprilično ujednačen. Treći meč najbrže je završen od svih. Posle samo 30 minuta igre Cloud9 je, najubedljivijom pobedom u seriju, smanio rezultat na 2-1. Dignitas nije dozvolio izjednačenje, pa je tako petoplasirana ekipa regularnog dela sezone iskoristila svoju “drugu meč loptu” i posle čak 50 minuta igre, u poprilično ujednačenom meču, uspela da savlada Cloud9 po treći put u seriji i plasira se u polufinale u kojem ih čeka TSM.

Pored dobijenog protivnika u polufinalu, TSM je iz ovog četvrtfinalnog duela izborila i plasman na Worlds, jer je ispadanjem ekipe Cloud9 TSM nedostižan na prvom mestu Worlds rankinga za Severnu Ameriku. Ostalo je da se sačeka kraj plej-ofa da saznamo ko će biti preostale dve kvalifikovane ekipe koje će predstavljati američki region na završnom turniru sedme sezone.

Izvor: Klan RuR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.