Esports B92.net

NALCS: Immortals izborio osamostaljenje na vrhu tabele

Završeno je sedmo kolo NALCSa. Posle 10 ovonedeljnih mečeva, stanja na tabelama se znatno promenilo. Na prvom mestu lige, umesto 3 ekipe kao na početku kola, sada se nalazi jedna ekipa, Immortals.

Nikola Milićević
Podeli

U prvom meču od 21h, ekipa Cloud9 prekinula je seriju pobeda tima Dignitas nanevši im poraz od 2-1. Iako je povela, ekipa Dignitas nije uspela da odnese i drug upobedu u seriji, pa je Cloud9 uz dve pobede napravila reverse sweep i pobedila u ovoj BO3 seriji. U isto vreme igrali su Echo Fox i TSM. Nakon poraza u prvom meču od tima Dignitas, TSM je uspeo da popravi nedeljni skor na 1-1 pobedivši Echo Fox sa 2-1. Ovaj duel obeležio je Baron teamfight u kojem je mid lejner ekipe TSM, Bjergsen, uzeo double kill i došao do svog 1000. killa u NALCSu.

Poslednja dva meča igrana su u ponoć. EnVy je u 3 gejma bio bolji od ekipe FlyQuest i zadržao četvrto mesto na tabeli, koje deli sa ekipama Cloud9 i Dignitas, dok je FlyQuest uprkos porazu ostala na pretposlednjem mestu u ligi zajedno sa ekipama Liquid i Echo Fox. Poslednji meč večeri obeležio je derbi vrha tabele u kojem su se sastali Immortals i CLG. Tri gejma puna borbe, neizvesnosti na kraju su otišla u korist “besmrtnika”, pa se tako Immortals, zahvaljujući pobedi u derbiju i porazu TSMa od ekipe Dignitas, osamostalio na vrhu tabele NALCSa.

Ostala su još dva kola, odnosno po 4 meča za svaku ekipu, a kao i uvek očekuje nas spektakularna i neizvesna završnica NALCSa. Posle 14 odigranih mečeva, tabela lige izgleda ovako:

Izvor: Klan RuR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.