Esports B92.net

Cloud9 i Phoenix1 svojim mečom započinju sedmo kolo NALCSa

Ove nedelje igraju se mečevi sedmog kola summer splita. Večeras počinje i NALCS, a prvi meč na programu je od ponoći.

Nikola Milićević
Podeli

U ponoć počinje prvi meč NALCSa, a u njemu igraju Cloud9 i Phoenix1. Obe ekipe popravile su svoju formu u odnosu na početak splita. Phoenix1 uprkos dobrom nastupu na Rift Rivals turniru nije uspela da odnese pobedu u prošlom kolu pa se popravni od njih očekuje ove nedelje. Pravi test biće upravo sa ekipom Cloud9 koja se posle prošlonedeljnih rezultata domogla četvrtog mesta i nalazi se na 3 pobede manje u odnosu na prvo mesto, a isto tako sa 3 pobede više od zone ispadanja, pa njihova pozicija na tabeli još nije sigurna. U ništa boljoj sutaciji ne nalazi se ni Phoenix1 koja sa samo 3 pobede iz 12 mečeva zauzima 9. mesto i mora ući u seriju dobrih partija kako bi sačuvala svoje mesto u ligi i naredne sezone.

Drugi meč prvog dana igraju EnVy i Liquid. U duelu od 3 sata posle ponoći, snage će odmeriti četvrtoplasirana i poslednjeplasirana ekipa lige. Favorit naravno EnVy, koji serijom uspona i padova održava poziciju na tabeli oko sredine. S druge strane, forma ekipe Liquid je i dalje u raspadu, pa se čini kao da njima poslednje mesto na tabeli ne gine. Iako se nalaze na samo pobedu zaostatka za ekipom Phoenix1, igra tima Liquid ne može da se poredi sa njenim konkurentom za opstanak. Pobeda bi im značila, barem da se malo približe ostalim timovima, toliko im zasad ova pobeda može pomoći.

Kao i svake nedelje, prenos mečeva možete gledati na NALCS twitch kanalu. Ispratite današnje mečeve i saznajte rasplet na tabeli pred poslednja dva kola summer splita.

Izvor: Klan RuR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.