Esports B92.net

Začuđujuća serija korejske ekipe SKT

Znate li na kom mestu se nalazi SKT posle sedmog kola? Na četvrtom! Realno gledano, četvrto mesto nije toliko loše, ali imajući u vidu da je u pitanju najtrofejniji tim u istoriji igre League of Legends, korejski tim SKTelecom T1, ovo je možda i najveće iznenađenje koje vidimo ove letnje polusezone.

Nikola Milićević
Podeli

Ne pamtimo kad je SKT igrao lošije. U poslednja 3 odigrana meča u korejskom LCKu, izgubili su sva tri duela. Da ti porazi izgledaju još ubedljivije, svi porazi su bili sa 2-0, pa je tako SKT izgubio 6 od poslednjih 6 odigranih mečeva. Serija poraza za SKT počela je na Rift Rivalsu, gde su sa 2-0 izgubili od kineske ekipe World Elite. Potom je direktnim okršajem za prvo mesto u korejskoj ligi, protiv ekipe Samsung Galaxy, izgubila još jednu BO3 seriju sa 2-0 i zabeležila svoj prvi, od tri poraza. Zatim se SKT sastao sa petoplasiranim timom Afreeca Freeks. I taj duel se završio porazom SKTa od 2-0. Većina je očekivala da će se SKT već u sledećem meču probuditi i vratiti se u pobednički ritam, ali to se nije dogodilo. Još dva poraza za SKT usledila su u duelu sa sedmoplasiranim timom Jin Air Green Wings, koja se nakon pobede od 2-0 domogla na pobedu od petog mesta na tabeli. Ceo tim igra neprepoznatljivo loše, pa je tako mid lejner ekipe, i možda najbolj igrač LoLa, Faker, zabeležio čak 8 smrti u jednoj partiji, što je za njega, a i pro scenu, ne baš tako uobičajna brojka.

Sledeće duele SKT igra protiv poslednjeplasirane ekipe korejske lige, Ever8 Winners, kao i drugoplasiranog tima Longzhu Gaming. Ovi dueli pokazaće nam koliko je SKT spreman za povratak u stari ritam. Znajući njihov rezultat na Worldsu, i ove godine će važiti za favorita, zar ne? Ostaje nam da saznamo kako će ovaj “dream team” SKTa odigrati preostale mečeve do kraja sedme sezone i da li će ponovo biti na pobedničkom postolju na finalnom turniru koji se igra u oktobru.

Izvor: Klan RuR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.