Esports B92.net

Zanimljivi LoL pickovi: Twitch Jungle

U prethodnim “epizodama” ovog serijala pisao sam vam o interesantnim pickovima za poziciju supporta. Ovoga puta promeniću lejn i fokusiraću se na jungle pick. Džungla je po pitanju champion poola raznovrsna baš kao i support uloga. Ovonedeljni pick za jungle biće Twitch.

Nikola Milićević
Podeli

Ideju i za ovaj pick pokupio sam od streamera i YouTubera, Nightblue3, za kojeg mnogi kažu da spada u zanimljivije steamere, a i meni je simpatičan za gledanje. Ovo je jedan od starijih zanimljivih pickova koji se igra više od 4 godine. Možda je čak i Twitch jungle pick bio motiv Riotu da Gravesa prebace u džunglu jer su videli da adc heroji mogu biti solidni jungleri. Twitch je poznat po dobrom wave clearu, a upravo to mu pomaže da brzo čisti i jungle kampove što mu omogućava da bude dobar i na poziciji junglera.

Gankovi su mu možda i najveća specijalnost. Kao što i sami znate, njegov Q-Ambush omogućava mu da bude nevidljiv, što je odličan način da se izbegne ward i napravi neočekivani gank nad protivnikom, nešto slično kao da igrate Evelyn. S obzirom da je sada meta za igranje sa 2 adc heroja u timu u kojem ljudi jako često igraju Corkija i Luciana na midu ili topu, a Twitch jedan od jačih adc heroja, ovo vam je prava prilika da igrate Twitcha jungle.

Ukoliko lepo odigrate early game, napravite par gankova, nafidate svog adc-a kao i sebe, imaćete skoro pa siguran win. Early game je ključ Twitchevog jungle gejma, jer treba što pre završiti ključne iteme. U late gameu protivnici će morati da biraju između vas i vaseg adc-a, pa će tako jedan imati free auto attackovanje u teamfightu dok drugog protivnici budu pokušavali da ubiju, ili ćete svojom nevidljivošću da hvatate ljude van pozicije i pravite brojčanu razliku u fajtovima.

Za ideju kako odigrati ovaj pick pogledajte najnoviji video Nightblue3 u kojem je igrao Twitcha jungle:

Kao u svakom tekstu o zanimljivim pickovima, savetujem vam da ovaj, kao i svaki drugi predloženi zanimljiv pick, igrate na normalima i uvežbate pre nego što to uzmete na rankedu kako biste izbegli nepotreban flame i report od strane saigrača zbog igranja nečeg što nije meta a nije vam jedan od boljih pickova. Zanimljiv je pick i veoma jak, probajte i uverite se.

Izvor: Klan RuR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.