Esports B92.net

LSL: Odigrane su treće kvalifikacije za Efrag LoL Ligu

Kao i protekle 2 nedelje i ovaj vikend igrane su kvalifikacije za League of Legends Srpsku Ligu – LSL. Po broju i kvalitetu prijavljenih timova, ove kvalifikacije bile su najbolje do sada. Ekipe su pokazale ogromnu želju za učestvovanjem, pa je tako i sama borba za plasman u ligu, kao i borbu za nargadni fond od 1500 evra, bila uzbudljiva.

Nikola Milićević
Podeli

U polufinalu igrale su top 4 ekipe, Agents in Pyjamas, Evolution Online, Team Horizon Reapers i Unknown. Oba polufinala završena su sa ubedljivih 2-0. Najveće iznenađenje predstavio je plasman tima Unknown u samo finale, pobedivši mađarski tim Horizon Reapers, koji se samo par sati pred njihov polufinalni meč borila u kvalifikacijama za EU Challenger Series.

U prvom polufinalu koje je igrano dan ranije, makedonski EON savladao je ekipu Agents in Pyjamas sa ne baš tako ubedljivih 2-0. Iako 2-0 odaje utisak lagane pobede, EON je oba gejma morao da pravi comeback nakon katastrofalnog early gejma. Uspeli su da se povrate, preokrenu i dobiju oba gejma, pa su se u finalu sastali sa ekipom Unknown dan kasnije. Pred finale održan je intervju sa menadžerom prve pozvane ekipe. Ukoliko niste ispratili strim, u pitanju je ekipa x25 Marvo.

Mnogi su u finalu očekivali EON kao pobednika, ali ekipa Unknown pokazala je da je spremna za duel sa Makedoncima. Iskoristili su slabost EONa, early gejm, i već u ranoj fazi preuzeli kontrolu nad prvim gejmom. Unknown je ubedljivo savladala EON u prvom meču i tako povela sa 1-0 u finalnoj seriji. Drugi gejm doneo je malo više neizvesnosti. EON je ovoga puta bila ekipa koja je izgradila prednost i očuvala je do kraja meča i tako izjednačila rezultat na 1-1. I onda treći odlučujući meč i repriza prvog gejma finalne serije. EONov early gejm opet je bio razlog vođstva ekipe Unkown i prednosti koju su imali tokom celog gejma. Kao i u prvom meču finala, EON nije uspeo da se povrati, pa je posle 3 meča, ekipa Unknown izašla kao pobednik rezultatom 2-1 i zauzela mesto u ligi.

Prijave za poslednje kvalifikacije su otvorene, a svoj tim možete prijaviti ovde. Ukoliko imate neka pitanja vezana za kvalifikacije obratite se facebook stranicama League of Legends- Serbia i LSL. Budite i sledeći vikend uz twitch.tv/efragrs i pratite Mićka i Baldy-ja u prenosu mečeva poslednjeg kvalifikacionog turnira.

Izvor: Klan RuR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.