Esports B92.net

Zanimljivi LoL pickovi: Camille support

Da li vam je dosadilo da stalno vrtite tri ista supporta u svojim ranked partijama?

Nikola Milićević klan rur
Podeli

Ako ste igrač koji prati metu, onda već mesecima niste igrali ništa drugo što nije Lulu, Karma, Nami i slični mage supportovi. Ako igrate i druge heroje izvan mete, ili ste One Trick Pony i spamujete jednog heroja non stop, verovatno ste u potrazi za još nekim herojem na toj poziciji kako vam partije ne bi bile dosadne. Već duže vreme pratim bivšeg igrača ekipe Cloud9 i trenutnog streamera, BunnyFuFuu-a, i mogu vam reći da ovaj bivši pro support ima jako kreativne ideje za igranje na bot lejnu uz ad kerija.

Kao što iz naslova možete videti, u pitanju je Camille. Camille support igrala se na competetive turnirima širom sveta kada je izašla. Međutim, nerfovi su je ubili, skoro da je u potpunosti nestala iz igre. Ipak dobila je par izmena u proteklim patchevima i heroj je, verovali ili ne, na EULCSu igrana kao support, zasad samo u jednom gejmu. Ja sam lično, kao diamond 5 support main, probao taj role i mogu vam reći da funkcioniše. Iz 10 odigranih partija dobio sam čak 9. Sama Camille može se igrati na više načina, ali ako ne želite da vas saigrači vređaju jer kopirate BunnyFuFuu-a, savetujem vam da je ne igrate full AD kao da je igrate na topu, već se fokusirajte na to da budete support kao što i birate.

Ali šta uzeti na support Camille? Ja volim da je igram isto kao Thresha, koji mi je inače mejn heroj. Kao starting item ne vredi kupovati ništa drugo osim Relic Sheilda. S obzirom na to da je glavni engage/crowd control/protect skill njen Hookshot(E), treba ga maxovati. Uz iteme koje preporučujem, sa velikim cooldown reductionom, vaš Hookshot će imati cooldown samo 5 sekundi. S obzirom na to da ste u ulozi tenka, maxovati Q neće biti od preterane koristi za vaš cc potencijal, tako da preporučujem da Q ostavite za kraj, a odmah posle E skilla podignete nivo na Tactical Sweepu(W) kako bi češće spamovali taj skill i tako usporavali protivnike za čak 80%.

Kao i njen E, njen ulti može biti korišćen za engage i disengage. Zamislite da nafidani Rengar trči na vašeg adc-a, a vi ga ultate i uprkos svemu što pokuša, on do njega neće doći i Rengar ostaje usamljen u grupi od 5 ljudi i ubrzo umire. Na isti način se može koristiti i njen E, da se spreči pokušaj engagea. Isto tako, ova dva skilla mogu se koristiti ofanzivno. Ukoliko ne znate, onaj koga Camille ulta u nemogućnosti je da izađe iz njenog kruga dok on ne istekne ili dok Camille sama ne izađe iz kruga. Ovim skillom igrači su u nemogućnosti da se odbrane od lockovanja i vrlo brzo mogu pasti ukoliko tim od Camille isprati engage na metu. Evo i prikaza kako je njen Hookshot korišćen na NALCSu kao engage toll.

Sada je pitanje u kojoj kombinaciji biste igrali ovo gheroja. Ukoliko je vaš adc agresivan na lejnu i namerava igrati agresivne heroje, ovaj pick apsolutno preporučujem. Dobra je u kombinaciji sa Ashe, Dravenom, Lucianom, Jhinom i bilo kojim agresivnim adc herojem koji ima ili ogroman burst ili crowd control sa kojim može ispratiti vaš engage. Jedan od zanimljivijih komboa jeste Camille + Vayne. Ukoliko niste znali, Vayne Condemn funkcioniše sa Camille ultijem na zaključanu metu, te je može stunovati o ivicu njenog ultija.

Ukoliko mislite da biste se snašli sa ovom ulogom, palite LoL, spremite svoje Tank runove i Courage of the Colossus masteries i pravac na Rift!

Autor: Nikola Milićević

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.