Esports B92.net

Favoriti sigurno prvog dana 3. kola FCS, večeras nastupa RUR

Pozicije na tabeli najjačeg regionalnog takmičenja u League of Legends se polako definišu.

Mihajlo Antić klan rur, nikola savić
Podeli

Dva meča ovog ponedeljka u najjačoj regionalnoj LoL ligi su bila:

  1. Reformed Ones vs x25 eSports
  2. Evolution Online vs Instinct Esports

Do danas je 5 timova delilo prvo mesto,a sada vidimo kako se to menja jer timovi pokušavaju da se što pre “odlepe” od sredine i osiguraju sebi mesto na LAN-u.Tek sada ulazimo u zanimljiv deo sezone u kome će svako sledeće kolo biti sve uzbudljivije

Mečevi:

Reformed Ones vs x25 eSports

(0-2)

Iako je x25 eSports dobio obe runde, Reformed Ones je pružio dobar otpor u prvom gejmu. R1 su uzeli First Blood, a zatim nekoliko kilova i bili dostojan protivnik, ali je jedan od glavnih problema bio u tome što je Patkici (TOP) i Djokiju (ADC) farm bio neuporedivo veći od protivnika u laneu. x25 možda nisu blistali u ranoj igri, ali su uz sav farm i dobar push u 30. minutu srušili obe nexus kule, a dva i po minuta kasnije prošli iz leđa protivničkom timu i konačno završili game.

U drugoj partiji, x25 su još u prvim minutima ustanovili dominaciju koja je trajala do samog kraja gejma. x25 su bez ikakve kazne ulazili u protivničku džunglu i uzimali šta god da su želeli. Partija se završila sa 23:11.Kada pogledamo ovaj i prošli game izgleda kao da su x25 potcenili R1 i sebi otežali meč.

Evolution Online vs Instinct Esports

(0-2)

Prvi gejm je počeo veoma jednako sve do nekog 17. minuta,kada se sve prokrenulo i otišlo u korist Instincta. Partija je trajala do 31. minuta kada je Instinct eliminisao sve članove protivničkog tima, a zatim polagano završio nexus.Od 17. pa do 31.minuta odnosno kraja partije, Instinct je osvojio 13 kilova dok se EON pomerio za samo 2, pa je na kraju rezultat u kilovima bio 9-18.

Instinct je tek u drugom gejmu pokazao jednu od svojih najjačih strana i protivniku nije dao ni jednu kulu.Razlika je bila gigantska (20-4) a ništa drugačije se nije moglo reći za farm i gold.

Možda je zanimljivo da je Instinct imao novog midlanera GolemPichaga koji je bio odličan za prvi meč što pokazuje i to da je osvojio MVP-a u oba meča.

Danas na nas očekuju posednja dva meča za ovu nedelju a to su:

RUR Esports vs Expire Nation

ASUS RoG Elite vs Monitor.rs

Mečevi kreću u 20:00 i možete ih pratiti na Twitch kanalu fortune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.