Esports B92.net

ESL SEC 2017 kvalifikacije počinju, sledi borba za 10.000€!

Peta sezona ESL šampionata jugoistočne Evrope je pred nama.

nikola savić klan rur
Podeli
foto:esl
foto:esl

Finale četvrte sezone, održano je prošle godine tokom Games.con sajma u Beogradu, a posle Bukurešta i Budimpešte, karavan ESL seli se u Sofiju, gde će tokom juna za vreme On! Festa biti održano finale ove sezone.

Za razliku od proteklih, povećan je nagradni fond, tako da on iznosi čitavih 10.000 evra! Zvanične takmičarske igre su Counter Strike Global Offensive i League of Legends, tako da će svaka od igara doneti po 5000 u novčanim nagradama. Precizna distrubicija po igrama izgleda ovako:

foto:esl
foto:esl

Saznali smo da su neki timovi iz Adria regije već dobili svoje pozivnice, a više o tome kada spisak bude zvanično objavljen. Pored pozvanih timova, održaće se i dva kruga kvalifkacija, 8. aprila i 15. aprila, dok će nacionalno finale uslediti nedelju dana nakon toga.

Ono što je poznato je da će svoje kandidate imati i Grčka, Kipar, Mađarska, Rumunija, Bugarska i sve Adria zemlje, a pored već pozvanih timova ostali će kroz dva kruga kvalifikacija pokušati da izbore svoje mesto na nacionalnom finalu. Nakon nacionalnog finala sledi i doigravanje za one koji nisu imali toliko sreće, a samo najbolji obezbediće svoje mesto na velikom “offline” finalu u Sofiji.

Ostale aktuelne informacije možete potražiti na ESL Adria Facebook stranici a prijave za prvi i drugi kvalifikacioni krug obavljaju se putem ESL Play Adria strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.