Esports B92.net

Riot opet banuje u Okeaniji

KlanRUR
Podeli

Ako niste ispratili dešavanja iz februara, Riot je tada u OCS banovao 16 igrača (iliti 40% totalnog igračkog kadra lige) zbog “lošeg uticaja na ligu” (negativno ponašanje, delenje akaunta, bustovanje akaunta) – sa kaznama koje su varirale u trajanju od dve nedelje do banovanja tokom trajanja čitave sezone.

Usledilo je i zvanično upozorenje Riota igračima da ako žele da se profesionalno bave igranjem u njihovim ligama, ovakve aktivnosti bolje ostave daleko iza sebe, Što izgleda nije dovoljno, jer na osnovu prethodnih prekršaja sada banuju tri igrača trenutno najbolje plasirane ekipe – Regicide.

Regicide je u februaru već imao banovana četiri igrača, Miloš Mladenović “Milky” i Kevin “Syk” Su su banovani na dve nedelje, Adem “Panda” Tontu na jedan 2017 split, a Jaeung “Illusion” Han na čitavu sezonu. Našli su igrače da zamene Pandu i Illusiona, ali i njih su probrali iz loše ekipe – LeeSa i Eyla koji su došli u tim, zajedno sa već kažnjavanim Syk-om su banovani do kraja sezone 2017. a Syk čak do drugog splita tokom sezone 2018.

Ovo je stavilo Regicide u poziciju da mora da zameni tri igrača i ima čak 24h da to učini – inače dobijaju prvo poraz protiv drugorangirane ekipe Outlaws a zatim ako i dalje ne reše problem diskvalifikaciju iz najjače lige regije – Oceanic Pro League (promotion series).

Pomenuti igrači su bustovali i prodavali akauntove a situaciju dodatno komplikuje to što je sve utvrđeno pun mesec posle početka sezone.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.