Esports B92.net

Kontroverzni “Remake” u meču između ekipa Giants i Vitality

Meč između ekipe Giants i Team Vitality predstavljao je borbu za opstanak u ligi. Obe ekipe su u svojim grupama bile na predposlednjoj poziciji, te bi ih pobeda izvukla na mesto iznad zone ispadanja. Ekipa Giants, nakon vođstva iz prvog meča, je u drugom meču doživela nepravdu, zbog kontroverznog rimejka, koji ih je koštao pobede, ali možda i pozicije u EU LCS-u.

Nikola Savić klan rur
Podeli

Ekipa Giants je u drugom meču znatno vodila, kada je u 25. minutu prekinut meč zbog baga na Oriani i njenoj lopti, za koju igrači Vitality-a tvrde da je nestajala i u većini slučajeva je nisu videli. Iako je već svima bilo jasno da Team Vitality ne može da se vrati u igru, njih je ovaj remake spasio, zbog čega su igrači Giants-a burno reagovali. Ekipa Gitants imala je prednost od dva Infernal zmaja, 8 hiljada golda prednosti i timski rezultat od 7:0 u kilovima. Da stvar bude još gora, ekipa Giants je nakon remake-a izgubila od Team Vitality-a, iako je u početku izgledalo kao da će ekipa Giants izaći kao pobednik.

Ekipa Giants izjavila je na svom Twitter nalogu kako je samo Team Vitality pristao na remake, dok oni nisu. Odmah nakon toga, i tim Vitality je reagovao i javno se izvinio ekipi Giants, ali su i saopštili kako oni nisu tražili remake, već su samo pratili proceduru.

Inače u Americi i Koreji postoji program zvani Chronobreak, koji služi upravo da se ovakve situacije ne bi dešavale, i koji može vratiti meč u onakvom stanju kakav je bio pre baga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.