Esports B92.net

Partizan izbačen iz FCS League of Legends lige!

Neslavan start srpskog velikana u Esportu.

Nikola Savić klan rur
Podeli
Partizan Esports
Partizan Esports

League of Legends tim koji je KK Partizan osnovao početkom februara ove godine je nažalost po brojnu navijačku armiju ovog tima diskvalifikovan iz daljeg toka takmičenja regionalne League of Legends lige, Fortuna Championship Series, zbog incidenta sa pokušajem prikrivenog igranja igrača koji nisu bili registrovani za učestvovanje u ligi.

Važno je napomenuti da su igrači ovo uradili na svoju ruku, bez znanja uprave tima, a zvanično sopštenje organizatora lige vam ovom prilikom prenosimo u celosti:

U meču 4. kola Fortuna Championship Series između ASUS RoG Elite i Partizana nesumnjivo je utvrđeno da su igrači Partizana koristili neprijavljenog igrača, koji je koristio nalog koji pripada igraču prijavljenom kao zvanična izmena. Na osnovu priznanja samih igrača, usled nemogućnosti da kompletiraju startnu postavu od zvanično prijavljenih igrača i započnu meč na vreme, odlučili su se da u igru uvedu neprijavljenog igrača kome su neovlašćeno dali pristup Tournament Realm nalogu.

U potpunosti razumemo probleme sa kojima se igrači suočavaju kada par minuta pred meč shvate da nemaju kompletnu postavu, kao i da će biti u iskušenju da koriste bilo koje sredstvo da izbegnu diskvalifikaciju iz meča. Uprkos tome, naklonost ka varanju će uvek biti najlošiji mogući izbor.
Korišćenje neprijavljenih igrača predstavlja ozbiljan prekršaj. Dovodi protivnika koji se pripremao za meč u zabludu, krši pravila lige koja postoje sa svrhom da osiguraju fer i sportsku igru i narušava poverenje koje postoji između navijača, gledalaca, igrača i same lige.
Na osnovu naše istrage, uključujući i razgovor sa igračima, verujemo da je odluka da koriste neprijavljenog igrača veoma loša procena situacije. Igrači su bili upoznati sa tekućom situacijom i odlučili su da sakriju činjenicu u korišćenju neprijavljenog igrača pre početka i tokom meča.
Tokom istrage, nismo pronašli ni jedan dokaz koji ukazuje da je organizacija Partizan eSports ohrabrivala igrače na bilo koji način da koriste neprijavljenog igrača. Uprkos tome, verujemo da je na organizaciji dužnost da predvidi ovakve propuste u sudu svojih igrača i da se pobrine da se incidentni ovog tipa izbegnu.

Iako su igrači počinili ozbiljan prekršaj, činjenice da su priznali šta su uradili kao i potpuna saradnja obe strane su uzete u obzir. Rezultujuća kazna oslikava ozbiljnost prekršaja, ali takođe ostavlja prostora za dalje učestvovanje u takmičenjima. Pre svega, nadamo se da će ovaj incident pokazati vrednost iskrenosti i transparentnosti kako organizacije tako i igrača. Varanje se nikada ne isplati.

Odluka:

Igrači tima Partizan eSports su diskvalifikovani iz daljeg učestvovanja u 2. sezoni FCS-a.

Tim Partizan eSports gubi pravo na novčanu naknadu za učestovanje u FCS-u.

Usled diskvalifikacije igrača mečevi tima Partizan eSports su suspendovani do kraja sezone i svim timovima koji treba da igraju sa njima do kraja sezone je dodeljena automatska pobeda rezultatom 2:0 (Instinct Esports, Mistiga Crew i Evolution Online).

Ova odluka ne utiče na pravo igrača i tima Partizan eSports da učestvuju u kvalifikacijama za 3. sezonu FCS-a.

Početak emitovanja FCS-a u danima kada bi trebalo da igra Partizan eSports je pomeren za 21:00h:
Instinct Espots vs x25 eSports – četvrtak, 16. mart, 21:00h,
x25 eSports vs ASUS RoG Elite – četvrtak, 23. mart, 21:00h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.