Esports B92.net

Sve što treba da znate od novom LoL peču 7.5

Pred nama je već uveliko peč 7.5, tako da većinu stvari koje on donosi svi znamo. U ovom tekstu nećemo govoriti o svim promenama, već o onim krucijalnim koji bi mogli da uzdrmaju metu.

Nikola Savić KlanRUR
Podeli
foto: Riot Games
foto: Riot Games

Prvobitno, treba početi od nerfa Exhaust-a, koji je na pro sceni bio najviše korišćen na Mid lejnu, i može se reći da je bio zamena, takođe nerfovanom Ghost-u. Exhaust neće više smanjivati brzinu napada protivnika, kao i njihov armor ili otpor na magije. Ova promena će ići u korist Assassin-a, dok su Mejdž heroji na gubitku, jer je Exhaust bio neka vrsta otpora prema Assassin-ma. Treba napomenuti da je ovo takođe u korist ADC-ova, na kojima će Exhaust imati manje efekta nego inače i koji će moći da imaju bolju lejn fazu.

Sledeći nerf pao je na Deathfire Touch, ali uz njega i na heroje zbog kojeg su oni u meti, poput Varus-a i Jhin-a. Bonus AD ratio je sa 60% smanjen na 40%. Jhin-ov pasiv mu omogućava mnogo AD demidža, zbog čega je Deathfire Touch njega činio poprilično jakim, pogotovo u kasnoj fazi igre. Tako da, možemo se složiti, da je ovo i Jhin-ov nerf.

Zaboravljeni ADC, Lucian, kojeg dugo nismo videli u meti i koji je do sad važio za veoma slabog ADC heroja, konačno je dobio baf. Njegovo Q i W biće lakše koristiti kako bi napravi kombo sa auto attack-om na ostalim herojima. Takođe Fevor of Blade je odličan za njega, dok će mu nerf Deatfire Touch-a, možda omogućiti povratak na pro scenu.

Varus je jedan od najjačih ADC-heroja, zbog čega zasulženo dobija nerf. Mada, Varus će i dalje biti odličan ADC, ultijem će hvatati protivnike i služiće svojoj svrsi, ali Varusov Lethality build će svakako biti dosta slabiji i verovatno pasti u drugi plan.

LeBlanc, je vrlo moguće, i najviše nerfovana. Njeno Q, a pogotovo W koje sada nanosi duplo manje demidža, biće znatno slabiji nego ranije. Takođe, Mimic’d Distortion (R+W) biće takođe skoro duplo slabiji nego ranije. LeBlanc nakon ove promene, verovatno neće biti prioritet na Mid lejnu u LCS-u, kao što je do sad bila. I takođe, vrlo je moguće da je uopšte nećemo ni viđati na pro sceni.

Kindred je, pored Aatrox-a, dobio baf i to na svom pasivu. Kindred više neće dobijati nasumice markove po mapi, već će postojati sistem po kojem će on dobijati bafove, počevši od krabe pa sve do barona. Zbog ovog sistema, Kindred više neće morati da ide u neprijateljsku džunglu kako bi dobio markove, što će joj ranu faze igre učini dosta stabilnijom i sigurnijom.

Edge of Night biće znatno teže koristiti nakon ovog nerfa, zbog toga što je tajmer štita duplo manji, ali i zbog nerfa demidža. Takođe, BotRK (Blade of the Ruind King) je ajtem koji je dobio nekoliko promena koje će ga po mnogim mišljenima, učiniti pomalo jačim.

Ovaj peč će dosta uticati na metu. Biće zanimljivo videti da li će se Lucian vratiti na pro scenu, ali i koji će ajtem sada koristiti Mid lejneri protiv Assassin heroja. Nakon nerfa Deathfire Touch, Exhaust-a pa i Miss Fortune, stvari na bot lejnu će se i te kako promeniti.

Za one koji nisu ispratili peč i sve što on donosi, kliknite OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.