Esports B92.net

Počinje plej-of NA CS lige

Četiri tima koja će se boriti za titulu najboljeg NA CS tima, ali što je još važnije, za prolazak u NA LCS ligu, su Gold Coin United, Tempo Storm, eUnited i Big Gods Jackals.

nikola rančić klan rur, Stefan Andrejić
Podeli
foto: Riot Games
foto: Riot Games

Prvi meč odigraće favorit za prolazak u NA LCS ligu, Gold Coin United protiv njihovog najvećeg konkurenta u CS ligi, ekipe Tempo Storm. Dok će drugi polufinalni meč igrati eUnited i ekipa Big Gods Jackals.

Iako su završili na drugoj poziciji tabele, ekipa Gold Coin United važi za glavnog favorita za prolazak u viši rang. Pre svega zbog svoje postavke koju čine nekoliko pro igrača poput Hong „MadLife“ Min-gia, Kima „FeniX“ Jae-huna i Lukasa „Santorin“ Tao Kilmera Larsena, ali i zbog bivšeg trenera TSM-a, Čoia „Locodoco“ Jon-suba. Dok na drugoj strani imamo ekipu Tempo Storm, koja takođe u svojoj postavci ima nekoliko poznatih imena, poput bivšeg ADC-a ekipe H2K, Aleša „Freeze“ Knežineka i veterana Diega „Quas“ Ruiza. Očekuje nas i te kako uzbudljiv meč između ove dve ekipe, ali samo će jedna od njih doći do finala.

Sa druge strane, odigraće se meč između prvoplasiranog eUnited-a i četvrtoplasirane ekipe Big Gods Jackals. Ekipa eUnited-a je u regularnom delu sezone, ostvarila ubedljivu pobedu nad ekipom Big Gods Jackals rezultatom 2:0, te se može reći da su favoriti u ovom meču.

Polufinale će se odigrati 8. marta sa početkom u 02:00 časova, dok je finale rezerivasno 16. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.