Esports B92.net

FCS: X25 i Eon remizirali, Partizan još uvek bez pobede

KlanRUR
Podeli

Večeras smo imali priliku da gledamo mečeve trećeg kola Fortuna Championship Series između X25 eSports protiv Evolution Online i Team Reject protiv Partizan eSports.

X25 eSports vs Evolution Online 1-1

U prvom meču smo do 13. minuta videli prilično izbalansiran meč kada se EON odlučio za Dragon call koji ih je koštao četiri smrti i doneo solidnu prednost u goldu za ekipu X25. Videli smo veoma dobru partiju Ryuzakija koji se odlučio za Rumbla u džungli. Tokom celog meča je uspevao da bude na pravom mestu u pravo vreme i uz solidnu prednost u farmu u odnosu na protivnickog junglera uspeo da vodi svoj tim do pobede. Hrysha koji je ubedljivo dobio svoj lejn sa Ireliom nije uspeo da pomogne svom timu da nadoknadi prednost koju je X25 držao do samog kraja meča. U ovom meču EON je imao daleko lošiji makro play od ekipe X25 koji su iskoristili Baron buff zda završe meč u 32. minutu.

MVP meča: X25 Ryuzaki (Rumble) KDA 5/1/10

Drugi meč je bio neizvestan od samog početka do kraja. Videli smo dosta dobrih poteza i nekoliko grešaka ekipe X25 koje su ih koštale poraza. Prvi ace u meču za ekipu EON smo videli u 23. minutu što im je donelo mid lejn inhibitor. Već u 25. minutu meča smo videli jednu od retkih situacija kada X25 napravi veliku grešku u makro pleju. Ekipa X25 se odlučila za pohlepni Dragon play, nakon kojeg je EON pokrenuo Barona. Posle dobijenog teamfighta u kojem ekipa X25 nije bila na okupu, EON je iskoristio priliku da probije i top lejn inhibitor. U nastavku meča smo videli lavovsku borbu X25, iako su bili u zaostatku. Ryuzaki je uspeo da ukrade Barona što je njegovu ekipu održalo u meču, čak su kasnije uzeli i Elder Dragona, ali je EON dobro iskoristio talase miniona Baron buff kako bi stavio tačku na meč u 42. minutu za konačnih 1-1.

Meč je obeležio Hrysha sa Maokajem koji je tokom gotovo celog meča bio praktično neuništiv.

MVP meča: EON Hrysha (Maokai) KDA 5/2/10

Team Reject vs Partizan eSports 2-0

U prvom meču smo gledali prilično izbalansiranu partiju, sve do 20. minuta kada je Team Reject pokazao veću odlučnost i boljim rotacijama kontrolisao tok meča. Teamfight koji se u 22. minutu odigrao u džungli Partizana je završen u korist TR, koji je na krilima Johnovog Ryze-a uspeo da preokrene nezavidnu situaciju i donese ace svom timu. U 28. minutu smo videli lošu odluku Partizana da započne Barona, odluka koja ih je koštala smrti četiri igrača i Barona. U nastavku meča, Team Reject je koristio Baron buff kako bi gurao sve lejnove i nakon dobrog teamfighta završio meč u 32. minutu

MVP meča: TR John (Ryze) KDA 5/2/10

U drugom meču smo videli dosta preokreta koji su ovaj meč učinili jako zanimljivim i neizvesnim do samog kraja. Na top lejnu smo gledali duel Fiore i Camille, dva kerija, što nije često slučaj u trenutnoj meti. Partizan je više puta u toku meča sticao prednost, koju je ubrzo nakon toga ispuštao i greškama pomogao ekipi Team Reject da nadoknadi zaostatak i vrati se u meč. Quadra kill Darkrai-a sa Fiorom je njegovom timu donela Barona u 34. minutu uz pomoć kojeg su srušili mid lejn inhibitor. Par minuta kasnije videli smo teamfight kod Elder Zmaja u kojoj je Team Reject pobedio i sa tri preživela člana uspeo da sruši Nexus Partizana za konačnih 2-0.

MVP meča: TR John(Ryze) KDA 12/5/9

Nastavak mečeva trećeg kola Fortuna Championship Series možete gledati u četvrtak na Twitch kanalu www.twitch.tv/fortunagamingtv sa početkom od 20h.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.