Esports B92.net

TSM Hauntzer: Želim da dokažem da sam najbolji NA top lejner

U susretu ekipa TeamSoloMid i Cloud9 u petoj nedelji 2017 NA LCS Spring Splita, TSM je konačno uspeo da prekine pobednički niz ekipe C9. Ovi neizvesni mečevi završili su se rezultatom 2-1 u korist ekipe TSM.

Nikola Savić KlanRUR, Bojan Nešić
Podeli

Jedan od najzaslužnijih za pobedu ekipe TSM u ovoj seriji, bio je Kevin “Hauntzer” Jarnel koji je pružio odlične partije na igrajući Maokai i Shen.

On je ovom prilikom dao intervju za portal InvenGlobal, koji vam u celosti prenosimo:

Čestitamo! Šta imaš da kažes o današnjoj pobedi?

Očekivali smo da protivnik bude dosta jači zato što su igrali veoma dobro u prethodnih par nedelja, bez izgubljenog meča. Međutim, nakon prvog meča, shvatili smo da možemo da pobedimo i da nema razloga da ih precenjujemo. Nismo najbolje startovali, ali smo ipak nekako uspeli da se održimo i pobedimo.

Konačno ste prekinuli niz neporaženosti C9. Kako ste se pripremali protiv njih, obzirom da su vaši najveći rivali, kao što je bio slučaj u finalu prošle sezone?

Iskreno, bilo je isto kao protiv drugih timova. Nismo se posebno pripremali zato što su oni veliki konkurenti za titulu. Bilo je par promena u meti na koje smo morali da se priviknemo u ovonedeljnom 7.3 peču. Championi kao što je Zed se ranije nisu toliko igrali, tako da smo morali da se adaptiramo na te pikove. Čini se da to nama ide u korist više nego drugim timovima. Rengar, LeBlanc i Camille su nerfovani, što je dalo više prostora našoj pik/ban strategiji.

Kada vam je ukraden Baron u trećoj partiji, ipak ste agresivnim napadima uspeli da preokrenete meč. Šta vam je prolazilo kroz glavu u tom trenutku?

Nakon što smo loše odradili Baron play, protivnik ga je uzeo. Shvatili smo da još uvek možemo da igramo u skladu sa našom taktikom, koja je podrazumevala da Zed dajvuje poslednje linije i primenjuje veliki pritisak konstantnim splitpushom. Shen i Zed su veoma dobri splitpusheri. Ako neprijatelj pokuša da se grupiše, mi ćemo se obrušiti na njih sa svih strana, dok imamo push na sva tri lejna i guramo ih što je više moguće. Ukoliko se odluče za borbu, napali bi njihove kerije sa svih strana. U suprotnom, osigurali bi da povratimo tempo i produbimo vođstvo jer smo videli prednost koju možemo da iskoristimo.

Za razliku od početka sezone, igrači počinju da biraju različite champione. Šta misliš o novim championima koje sve češće viđamo, kao što je Zed?

Očigledno, AD championi kao što su Zed, Jarvan i Jayce su veoma jaki jer gotovo da rade true dmg svim kerijima, a tenkovima je veoma teško da napakuju toliko armora protiv njih. Rengar, Camille i LeBlanc su veoma jaki zbog reworka. Camille je bila prejaka kada je izašla, dok su Rengar i LeBlanc prilično jaki nakon što je urađen update. Kako su ova tri championa malo oslabljena, oni nisu više toliko moćni kao ranije, ali su još uvek prilično jaki.

Šta misliš o izboru Echo Foxa da koristi Camille kao support?

Kao support, mislim da ona može dobro da odigra ulogu. Nisam siguran koliko je dobra na lejnu jer ne igram supporta, ali je veoma dobra za postavljanje visiona, ima dobar fokus i dobro započinje teamfightove. Njeni Hookshot/Wall Dive i Hextech Ultimatum su veoma jake sposobnosti.

Pre par nedelja, vaš tim je dobio opkladu protiv vlasnika CLG. Imaš li šta da kažes o tome? Da li je HotshotGG zaista ofarbao svoje lice?

Uradiće to u šestoj nedelji, kada opet budemo igrali protiv CLG. Prvobitna opklada bila je cosplay LoL championa, ali su se oni uplašili jer su mislili da bi to bilo veoma neprijatno. Zamislite kako su HotshotGG ili Andy maskirani u Janu ili nešto slično sa grudnjakom i svim ostalim. Tako da smo opkladu ublažili tako što će gubitnik uraditi tetovažu na licu.

Kako ćete se pripremiti protiv tima FlyQuest, koji se trenutno nalazi na trećoj poziciji?

Pred ulazak u sledeću nedelju, pripremamo se za oba meča – pikove/banove, šta preferiraju da igraju itd. Pokušavamo da se prilagodimo.

Šta mislite o kreativnim pikovima FlyQuesta kao što je Jarvan mid?

Koristili su Jarvana mid dva puta. Kada su Rengar, LeBlanc i Camille bili veoma jaki u peču 7.2, ostavili su ga otvorenog i kontrirali LeBlanc sa Kassadinom. Njihov inovativni draft je nešto na šta moramo da se naviknemo.

Kao jedan od najboljih top lejnera u NA, kako se osećaš povodom novajlija koji su došli iz Koreje ove sezone?

Lično, sviđa mi se što je došlo toliko dobrih igrača u našu regiju. Prošle sezone, Huni i Impact su smatrani najboljim, a svi ostali su bili korak ispod. Biće zanimljivo videti dobro poznate igrače kao što su Flame, Ssumday na listi najboljih igrača. Oni su su veoma dobri lejneri, iako im je veoma teško da komuniciraju sa timom povodom onoga što žele da urade. Oni su i dalje veoma dobri individualni igrači, što primorava ostale NA igrače da igraju bolje na top lejnu kako bi držali korak sa njima

Uz sve veći broj korejskih igrača koji dolaze u NA LCS, šta misliš o korejskim strategijama koje oni donose?

Mi obično ne pokušavamo da kopiramo njihovu strategiju. Ono što funkcioniše u jednoj regiji možda neće funkcionisati u drugoj zbog razlika u meti i stilu igre. Trudimo se da izvučemo najbolje iz toga i iskoristimo jer stil igranja u određenoj regiji može biti skroz drugačiji. Na primer, Evropa je dosta stavljala Iverna na prvo mesto. Šta god vam donosi pobede u skrimovima je ono što igrate.

Koji su vaši ciljevi za nastavak sezone i imaš li neku poruku za fanove?

Definitivno bih voleo da budemo na prvoj poziciji i osvojimo prvo mesto na kraju Splita. Ne zanima nas previše koliko dobijamo ili gubimo u ovom trenutku. Više nam je bitno da napredujemo kao tim. Sigurni smo da, ukoliko možemo da stignemo do plej-ofa, bićemo veoma dobri. Želim da svima stavim do znanja da sam najbolji top lejner u NA. Ljudi veoma visoko kotiraju Impacta, ali ja želim da dokažem da sam bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.