Esports B92.net

LoL igrač želi da postavi Ginisov rekord od 72 sata strima

League of Legends strimer Jon Eimer se odlučio da pokuša da postavi Ginisov record za „Najduži maraton u jednoj MOBA igri”.

Bojan Nešić Klan RUR
Podeli

Obzirom da za sada nema drugog rekorda, Eimer nije morao toliko da se isforsira i postavi cilj na puna tri dana, ali je želeo da postavi rekord koji neće lako biti nadmašen.

Za ovaj maraton, Eimer se pripremao nedeljama. U izjavi koju je dao za Dot eSports on je rekao da je za početak priprema igrao mnogo partija League of Legends kako bi bio na vrhuncu svoje igre za ovaj događaj.

Pored dobre LoL forme, on je posebnu pažnju posvetio i svom telu kako bi osigurao da je fizički spreman za strim. Ove pripreme su podrazumevale strog režim ishrane i treninga, kao i kvalitetan san što je neophodno kako bi se organizam pripremio na toliko dug period bez sna. Iako Ginis dozvoljava pravljenje kratkih pauza, Eimer planira da ostane budan čitavih 72 časa.

Ovaj podvig uopšte nije jednostavan, a postoje i rizici za zdravlje koji su povezani sa višednevnim odlaganjem sna. Manjak sna može da utiče na kardiovaskularni sistem, kao i da značajno utiče na koncentraciju, memoriju i motivaciju.

“Najviše me brine da li ću biti sposoban da ostanem hladne glave posle 48h i da ostanem skoncentrisan nakon toga”, rekao je Eimer.

Eimer će pored sebe imati studenta medicine koji će ga paziti tokom celog vikenda i brinuti o njegovom zdravlju koliko god je to moguće. Veliki deo njegovog plana se sastoji od zdrave ishrane, a potrudiće se da izbegava energetska pića i nezdrave izvore kofeina, kao što su sokovi. Prva 24 časa njegovog strima će se sastojati od tri redovna obroka i dosta vode. Nakon toga, on će više konzumirati zdrave grickalice tokom dana, umesto standardnih obroka.

Strim je već u toku, započet je u podne, 17. februara i strimuje se na Twitchu. Eimerov strim će trajati tokom vikenda sve dok ne dostigne brojku od 72 časa. Sedamdeset i dva procenta svih donacija koje budu pristigle tokom strima će biti dobrotvornoj organizaciji za decu Extra Life.

Podržite njegov strim na Twitch kanalu: https://www.twitch.tv/augustarcher

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.