Esports B92.net

Riot planira da uvede bonus XP za timski rad

League of the Storm?

Bojan Nešić klan rur Izvor:
Podeli

U poslednje vreme, Riot je eksperimentisao sa promenama koje se tiču experience (XP) sistema i planira da ih u skorije vreme implementira u Summoners Rift.

Sve češće smo u prilici da vidimo kako neki karakteri (suportovi i džangleri) zaostaju za timom u levelu, čak i kada igraju dobro. Riot je rešio da se pozabavi ovim problemom tako što će povećati XP bonus koji igrači na ovim pozicijama dobijaju za učešće u ubistvima. Trenutno je bonus XP veoma mali, jer se deli između više karaktera i često nije dovoljan da se igrač “vrati u meč”. Takođe, u budućnosti, Riot želi da istraži načine kako da poveća bonus XP koji suportovi i džangleri dobijaju iz obezbeđivanja objektiva, kao što su Baron, zmaj ili uništavanje kule.

Riot Collin je na forumu detaljnije govorio o tome šta ova promena donosi:

“Bonus za timski rad”: Dodat je bonus XP za ubistvo ili asistenciju kada zaostajete u levelu za svojim timom. Količina bonus XP zavisi od toga koliko zaostajete.

  • Bonus počinje da se računa onog trenutka kada zaostajete više od jednog levela.
  • Kada je razlika u levelu između vas i vašeg tima dva levela, dobićete dodatnih 25% vašeg XP udela za ubistvo ili asistenciju.Bonus dostiže maksimum kada zaostajete četiri levela iza proseka vašeg tima, i tada dobijate dodatnih 60% vašeg XP udela.
  • Stavljen je maksimum na 60%, kako bi se sprečilo prelako vraćanje u meč.


“Gubitnički Bonus”: Povećan je bonus za ubistva i asistencije protiv protivnika koji su veći level od vas. Ukoliko savladate protivnika koji je četiri levela iznad vašeg, možete očekivati dodatnih 10% XP bonusa.

Iako bi ova promena potencijalno povećala dinamičnost i omogućila veći broj preokreta, ona na neki način kažnjava tim koji je prvobitno stekao prednost.

Šta mislite, da li je pametna odluka Riota da omogući da se lakše nadoknade veći zaostaci u partijama?

Prati B92 na Viberu

LoL

Začuđujuća serija korejske ekipe SKT

Znate li na kom mestu se nalazi SKT posle sedmog kola? Na četvrtom! Realno gledano, četvrto mesto nije toliko loše, ali imajući u vidu da je u pitanju najtrofejniji tim u istoriji igre League of Legends, korejski tim SKTelecom T1, ovo je možda i najveće iznenađenje koje vidimo ove letnje polusezone.

LoL sreda 19.07. 17:11 Komentara: 2

Zanimljivi LoL pickovi: Twitch Jungle

U prethodnim “epizodama” ovog serijala pisao sam vam o interesantnim pickovima za poziciju supporta. Ovoga puta promeniću lejn i fokusiraću se na jungle pick. Džungla je po pitanju champion poola raznovrsna baš kao i support uloga. Ovonedeljni pick za jungle biće Twitch.

LoL četvrtak 13.07. 15:18 Komentara: 1

EULCS: Duel Nindža i tima Vitality otvara peto kolo

Nakon završetka Rift Rivals turnira, došlo je vreme da se vratimo na regularne lige širom sveta. Danas počinje peto kolo evropskog LCSa, u standardnom terminu od 17h, a i u ovom kolu igraju se “mešani” mečevi u kojima se sastaju ekipe iz obe grupe.

LoL četvrtak 13.07. 13:13 Komentara: 0

LSL: Odigrane su treće kvalifikacije za Efrag LoL Ligu

Kao i protekle 2 nedelje i ovaj vikend igrane su kvalifikacije za League of Legends Srpsku Ligu – LSL. Po broju i kvalitetu prijavljenih timova, ove kvalifikacije bile su najbolje do sada. Ekipe su pokazale ogromnu želju za učestvovanjem, pa je tako i sama borba za plasman u ligu, kao i borbu za nargadni fond od 1500 evra, bila uzbudljiva.

LoL utorak 11.07. 13:44 Komentara: 0
strana 1 od 26 idi na stranu