Esports B92.net

G2 menja Cloud9 na IEM Katowice

Nakon što je ekipa Cloud9 odustala od učešća na 2016 Intel Extreme Masters, ESL je zamenu našao u trenutno najboljoj evropskoj League of Legends ekipi G2 Esports.

Bojan Nešić klan rur
Podeli

Cloud9 trenutno ima skor 8-0 u NA LCS i jedini je preostali tim koji još uvek nije pretrpeo poraz. Obzirom da su tri igrača iz startne postave i glavni trener na boravišnoj vizi u SAD, učestvovanje na prekookeanskim turnirima bi dodatno zakomplikovalo situaciju. Kada se uzme u obzir relativno nizak nagradni fond od 150,000$, čini se da je Cloud9 odlučio da se u potpunosti fokusira na održavanje fantastične forme u NA LCS, kako bi što duže održali status neporaženog tima i nastavili sa dominacijom u ligi.

Nakon odustajanja ekipe Cloud9, NA region neće imati svog predstavnika na ovom turniru.

G2 Esports su dokazali da su neosporno najbolji tim u EU LCS 2016, uzevši prvo mesto u Spring i Summer Splitu, a nakon toga i u plej-ofu. Uprkos dominaciji tokom cele sezone, tim se nije najbolje pokazao na internacionalnoj sceni tokom 2016 Mid-Season Invitational i 2016 Words. Na MSI, G2 je završio na petom mestu, od ukupno šest timova, dok su Worlds neslavno završili kao poslednji u svojoj grupi, uzevši samo jednu pobedu protiv ekipe Albus Nox Luna (sadašnji M19).

Nakon fantastičnog starta u EU LCS 2017, ekipa G2 je još uvek neporažena sa rezultatom 6-0. G2 ovim pozezom očigledno želi da stekne dodatno iskustvo i dokaže da može da dominira, ne samo protiv Evropskih timova, već i na međunarodnoj sceni.

IEM Katowice će se održati 25. i 26. februara u Spodek Areni koja se nalazi u Poljskom gradu Katovice. Tokom ovog perioda, takmičenja u svim većim regionima će napraviti kratku pauzu kako bi izašli u susret timovima koji učestvuju na turniru.

Pored ekipe G2 Esport, sa kojom je kompletiran sastav učesnika, na IEM Katowice će učestvovati timovi:

  • H2k
  • Unicorns of Love
  • M19
  • Kongdoo Monster
  • EDG
  • ROX Tigers
  • Flash Wolves.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.