Esports B92.net

HGC EU: Nastavlja se borba za preostalo BlizzCon mesto

Fnatic je već sebi osigurao prolaz dalje. Ostaje da vidimo kako će preostali timovi završiti sezonu, jer od drugog do šestog mesta sva vode u Plej-Of. Čekaju nas dva velika derbija koji će dosta odlučiti pred posledenje kolo.

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Današnji dan otvaraju Tricked i Expert od 18h. Fantastična sezona iza oba tima, pretvorila je njhov susret u derbi. Tricked želi da zadrži drugu poziciju na tabeli, kako bi imao što manje mečeva u Plej-Ofu. Čeka ih ne tako lak zadatak protiv najnezgodnijeg tima u HGC ligi. Biće jako zanimljivo gledati okršaj ova dva tima. Podsećamo vas još da će u toku današnjeg dana, verovatno između ili posle mečeve, biti objavljen ili novi heroj ili možda čak i mapa, tako da imate još jedan razlog da ispratite današnje mečeve. Mali hint pred zvaničnu najavu možete videti na OVOM linku.

Subota nije toliko zvučni dan, ali svakako veoma bitan. Ponovo igra Tricked, sada protiv dosta slabijeg protivnika, Playing Ducks, ali nema više mesta za propuste ako se teži ka BlizzConu. Drugi meč igraju Liquid i TGG. Liquid posle još jednog poraza prošle nedelje od već pomenutog Tricked, gotovo spada u drugorazredne timove. Možda i pobede ovaj meč, ali su svakako u jako teškoj poziciji i jedina nada im je ta šesta pozicija koja vodi u Plej-Of.

Poslednji meč ovog kola ostavljen je za veliki duel između Team Dignitasa i Team Liquida. Jeste da smo nacrnili Liquid pre par rečenica, ali za nas je ovo i dalje velilki derbi. U prvom delu sezone Liquid je “otresao” Dignitas, dok su još oni tražili svoje mesto u novoj meti kada je Mene igrao drugog supporta. Danas, situacija se znatno promenila. Dignitas se vratio na staru stazu, dok Liquid ne može da povata kraj sa krajem. Razum kaže Dignitas, srce kaže Liquid. Vidićemo ko je bio u pravu u nedelju veče.

Posebno mesto u ovoj najavi ima Zealots, zbog malog incidenta koji se desio sa njihovim tank igračem. Za one koji nisu upoznati, Mopsio je dobio suspenziju od nedelju dana zbog svog nesportskog ponašanja u HL, pa je tako njegov tim znatno oslabljen danas. Da stvar bude još gora, igraju svoj meč protiv Fnatica ove nedelje. Jedina uteha koju mogu da nađu jeste da je Fnatic obezbedio prolaz, pa možda igra sa pola snage.

Puno razloga da pratite HGC ove nedelje. Link za mečeve: https://www.twitch.tv/blizzheroes

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.