Esports B92.net

Pro igrač suspendovan zbog nesportskog ponašanja!

Biti pro igrač ne znači samo primati platu i nastupati na turnirima. Pro igrač treba prvi da bude ambasador svoje igre, jer upravo od takvih igrača najviše učimo. Na veliku žalost jednog pro igrača, njegov potez je zabeležen uživo na strimu, tako da je Blizzard morao da reaguje po ovom pitanju. Da li je kazna ispravna, ili možda u neku ruku i prestroga, procenite sami.

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Naime, reč je o Mopsiu, tank igraču tima Zealots. Njegovo ponašanje u HL dovelo je do suspenzcije od nedelju dana, što će direktno uticati na njegov tim jer neće biti u mogućnosti da igra mečeve ove nedelje u HGC ligi. Nema potrebe da pričamo koliko je bitno svako kolo, naročito dva kola pred kraj lige, kada je trka za BlizzCon u igri.

Nećemo se zadržavati na tome kako će Zealotsi da se snađu bez svog tank igrača, već ćemo preispitati odluke Mopsia koje su dovele do ove situacije. Na klipu možemo videti kako Mopsio odbija da učestvuje u igri, iako je kao i u pro mečevima igrao jednog od Warrior heroja, E.T.C-a. Ono što možemo saznati iz klipa jeste razlog zbog kojeg Mopsio nije želeo da učestvuje u partiji. Ovom događaju koji se drastično odrazio na njega, prethodio je neki od prošlih team fightova, jer je Malthael (heroj kojeg igra strimer), engagovao pre Mopsia. Naravno svi znamo da tank ide prvi, i da veliki broj igrača ne poštuje to nepisano pravilo, ali to nije razlog da prekinete svoju igru od tog trenutka.

Dok je njegov tim bio u povoljnoj pozciji na napravi engage na protivnički tim pre 20 levela, Mopsio je odlučio da zapleše sam, bacio Mosh Pit u prazno, i iskoristio Hearthstone da se vrati u svoju bazu. To je dovelo do sigurne smrti njegovog tima, i konačnog poraza na kraju partije. Sigurno smo se svi mi našli u sličnoj situaciji, ako ne i u istoj, ali ovakvo “toxic” ponašanje mora da bude sankcionisano. Svi se žale kako je Hero Liga loša, niko ne zna šta radi, itd. Ali prvo treba da počnemo od sebe i zapitamo se:”Da li sam ja dao svoj maksimum?” Profesionalni igrači su poznati po tome da budu puni sebe, jer smatraju da su zato što su pro oni najbolji u toj igri. Ne možemo da sudimo Mopsiov potez, jer ne znamo tačno šta se desilo u partiji pre ovog momenta, ali morao je da spusti loptu i odigra partiju do kraja.

Klip je pogledalo već više od 38 hiljada ljudi, a da li je Mopsio zaslužio ovakvu kaznu ili ne procenite sami na klipu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.