Esports B92.net

HGC EU: 8. kolo – Fnatic pobedama obezbeđuje BlizzCon

Ostala su još samo tri kola do kraja druge faze. Jedino Fnatic može do sigurnog mesta za BlizzCon, ostali će morati dobro da se pomuče.

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Današnji dan otvaraju Tricked i Liquid. Poslednji voz za nemačko-bugarski tim. Više je realnije da stignu do Cruciblea nego do BlizzCona, s obzirom da se nalaze samo na jedan poraz od zone ispadanja. Tricked sa skorom 5-5 ima dobre šanse da ostane pri vrhu tabele i olakša sebi put u Plej-ofu.

Subota je okršaj novajlija sa najboljima. Fnatic igra protiv TGG, Dignitas protiv Zealotsa. S obzirom da će Fnatic teško da izgubi od bkb-ja i ekipe, mi pažnju posvećujemo drugom duelu. Dignitas se izdigao u prošlom kolu i trenutno je na drugoj poziciji. Zealotsi su imali odličnu seriju, pobedili Tricked i Liquid, ali su prošle nedelje izgubili od Experta. Ove subote imaju još jedan težak zadatak protiv najtrofejnijeg evropskog tima. U ovom duelu je pak sve otvoreno.

U nedelju pratimo okršaj između Experta i Fnatica. Kada se ove dve narandžaste boje ukrste uvek imamo sjajan duel. Ludi draftovi vs perfektna koordinacija, BadBanny vs Breez, Adrd vs scHwimpi. Šta može da krene po zlu? I drugi duel je jako zanimljiv, Playing Ducks vs Liquid. Upravo “patke” predstavljaju najveću pretnju Liquidu oko te borbe za zonu ispadanja.

Tabela pred ovo kolo izgleda ovako:

Mečeve kao i uvek pratimo na https://www.twitch.tv/blizzheroes.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.