Esports B92.net

HGC EU: 4. kolo – biti ili ne biti za Team Dignitas

S obzirom da je Fnatic obezbedio prolaz na Western Clash još u prošlom kolu, ostala su samo još dva mesta koja vode u Ukrajnu. Biće veliko iznenađenje ako ne budemo videli Team Dignitas posle toliko godina na nekom od većih takmičenja, pogotovo što su baš oni pobednici prošlog Western Clasha koji se igrao u martu ove godine na IEM Katowice turniru.

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Odmah nakon poraza od Team Experta pre dve nedelje, kapiten tima Bakery, izjavio je da ovo sada znači da moraju da pobede Fnatic ako žele na Clash (s obzirom da su već u prvom kolu izgubili od Team Liquida). Trenutno se i Team Liquid i Team Expert nalaze ispred Dignitasa na tabeli, i da ukoliko ne pobede Fnatic ovog vikenda mogu da se oproste od prvog LAN turnira u drugoj sezoni.

Baš od svih timova, Dignitas će svoj najbitniji meč u drugoj sezoni, igrati ni manje ni više nego protiv Fnatica. Švedski tim je jednostavno nezaustavljiv nakon Mid-Season Brawla, i jedino je Team Liquid bio blizu da im uzme barem jednu seriju. Međutim, ako barem malo poznajete Dignitas, onda znate da su oni možda i jedini tim koji najbolje igra u najtežim trenucima. Prošlog vikenda su konačno igrali onu igru na kakvu smo navikli. Nije bilo iznenađenja u draftu, gde Mene igra Supporta i slične stvari. Subota od 18h biće sve ili ništa za najtrofejniji evropski tim.

Dan ranije, u petak od 20h imaju dosta lakši zadatak i igraju svoj meč protiv Playing Ducksa, koji je trenutno najlošiji tim u drugoj sezoni. Ako kojim čudom popularne “patke” pobede ovaj meč protiv Dignitasa, žuto-crni mogu da se odmah na startu 4. kola oproste od Western Clasha.

Ponovo su u centru pažnje novajlije u HGC-u, i ponovo imaju težak zadatak ispred sebe. Svi timovi koji se bore za Westren Clash, uključujući Team Liquid, Team Expert i Tricked eSport koji ima najteži zadatak, igraju svoje mečeve ili protiv Zealots ili Team Good Guys.

Prvo Tricked igra protiv Team Good Guys na otvaranju kola u petak od 18h. Zatim će Team Liquid odmeriti snage sa Zealtosima u subotu posle meča Fnatica i Team Dignitasa. U nedelju igraju Zealots i Tricked od 18h, odnosno Team Expert i Team Good Guys od 20h. Svaki od ovih timova mora da pobedi svoj meč protiv novajlija, a svi znamo kako to obično ide. Skoro nikada svi favoriti ne pobeđuju svoje mečeve, a to smo najbolje osetili iz prve ruke u ova tri kola druge sezone. Svakako Liquid i Expert su veći favoriti od Tricked, ali videćemo kako će odigrati 4. kolo.

Kao i uvek mečeve pratimo na www.twitch.tv/blizzheroes.

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.