Esports B92.net

Stukov stigao na EU zajedno sa reworkom na Xulu i Hanamuri

Posebno se radujemo svaki put kada stigne novi heroj u Nexus. Čim upalimo igru, odmah prvo u Try Mode da se detaljno upoznamo sa herojem. Zatim razmišljanje da li je heroj dovoljno dobar da odmah potrošimo 15,000 golda ili ipak sačekati dve nedelje da padne cena na 10,000. I šta onda? Naravno, pravac Quick Match, jer će u Ranked modu ionako biti banovan skoro svaku partiju.

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Čim su izašli detalji oko PTR patcha bilo nam je jako sumnjivo. Kako to da je tako mali broj heroja izmenjen? Zna se da sa novim herojem dolazi i malo poveći patch. Međutim Blizzard je tu i tamo provukao sitne izmene na još par heroja, koje su zapravo jako bitne! Pisali smo ovih dana o izmenama na Cocoonu i potencijalne izmene na Malthaelu, a kompletan patch notes za Stukov patch izgleda ovako:

Pored i više nego potrebnog nerfa na Cocoon, Anub’arak je dobio i još par sitnih izmena. Smanjen je Basic Attack kao i Max HP. Skladno sa izmenama na Cocoonu, gde je smanjen Range i Missile Speed, Blizzard pokušava da vrati Locust Swarm kao ulty opciju. Povećan je damage sa 50 na 62 i Heal sa 17 na 21, ali je zato trajanje ultija smanjeno za dve sekunde. Takođe, vrlo bitna izmena napravljena je na level 16 talentu Epicenter [E]. Bonus area smanjena je sa 85% na 60%. Nadalje, moraćate biti dosta preciznije kada izranjate iz zemlje. Sve u svemu, lepe izmene za mozda i previše favorizavnog heroja. Teško da će ove izmene uticati na njegovu poziciju u meti, ali će se svakako malo lakše disati.

Malthael je dobio još jedan nerf, baš ono o čemu smo i pisali. Bonus damage na Trait smanjen sa 2.5% na 2.25% i armor od Tormented Souls smanjen je za 10. Dodatno o čemu nismo pisali, jeste nerf na Ethereal Existecne talenat na levelu 13. Physical Armor koji dobijate od svakog markovanog neprijatelja smanjen je na maksimalnih 40. Ovo je sada već ozbiljnija priča u odnosu na prve nerfove koje je dobijao. Ne samo da mu je za nijasnu smanjen damage, već je i dosta oštećen za sustain prilikom team fighta.

Ostaje još samo da napomenemo i izmene na Tyrandi, koje nisu bile tu u originalnom Stukov PTR patchu. Ništa previše vredno pominjanja. Basic Attack je povećan za nijansu i izmenjeni su talenti. Neki su nerfovani neki su dobili mali buff, ali sve u svemu čini se da je Tyrande potpuno zaboravljena nakon poslednjeg reworka. Izmene na talentima možete pogledati OVDE.

Jedan od najboljih Support igrača na EU regionu, Bakery iz Team Dignitasa, izbacio je svoj bild za Stukova, pa za početak možete poslušati njegov savet dok se ne uhodate sa novim herojem.

Naravno, ovo je onaj patch gde stiže rework na Xulu i Hanamuri, kao i nova map rotacija. Ukoliko ste propustili neke od ovih detalja, pogledaj PTR patch notes od pre nedelju dana na OVOM linku.

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.