Esports B92.net

HGC EU: Fnatic već obezbedio prolaz na Western Clash

Posle samo tri kola već imamo prvi tim koji se kvalifikovao za Western Clash, koji se ove sezone igra u Ukrajni. Naravno, to je niko drugi, nego šampion Mid-Season Brawla, Fnatic. Kao jedini tim bez boraza u dosadašnjem delu takmičenja i skorom od 5-0, već su obezbedili siguran prolaz, vrlo moguće i kao prvoplasirana ekipa.

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Počećemo naš pregled upravo od njih, i njihovog učinka ovog vikenda. Fnatic je igrao čak dva meča, jedan protiv Team Good Guy (3-1) i drugi protiv Team Experta (3-0). Zanimljivo, da je ipak TGG tim koji je uspeo da uzme barem jednu mapu nepobedivom Fnaticu. Nekako je logičnije bilo da će to uraditi Team Expert. Ipak, bilo kako bilo čini se da niko nije dorastao da stane na put švedskom timu.

Pogledajte šta se desi kada potrošite sve resurse protiv Fnatic da osigurate jedan kill, ali ipak ne uspete na kraju.

Najveće iznenađenje kola bila je pobeda Trickeda protiv Team Liquida (3-0). U ovu pobedu čak nisu verovali ni igrači Trickeda. Pre početka meča izjavili su da su sigurni u svoju igru i da neće dopustiti da ih Liquid pregazi sa 3-0, ali da sumnjaju da mogu da pobede. Upravo se potpuno suprotno dogodilo. Taman kad smo mislili da se Liquid vratio u punom sjaju, oni izgube poprilično bolno. AlexTheProG ne prestaje da nas iznenađuje sa svojim pikovima. Prošle nedelje, gledali smo ga u ulozi D.Ve, dok je ovog vikenda izvukao pik iz rukava i igrao ni manje ni više nego Xula. Ako ste pratili njegov strim tokom prošle nedelje mogli ste da primetite da je baš forsirao ovog heroja, čak i pre reworka.

Pogledajte kako je izgledao taj meč na Infernal Shrines.

Što se tiče ostalih rezultata, Dignitas je savladao Zealots (3-0), i održava trku za treću poziciju koja vodi na Westren Clash. Team Expert, pre nego što je izgubio od Fnatica, pobedio je Playing Ducks (3-0) i trenutno se nalazi na trećoj poziciji na tabeli. Pored ovih rezultata u nedelju Team Liquid savladao je Playing Ducks takođe rezultatom 3-0 čime su zadržali drugu poziciju na tabeli.

Biće uzbudljiva borba u poslednja dva kola pre Western Clasha. Tabela nakon trećeg kola izgleda ovako:

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.