Esports B92.net

HotS: Stukov stigao na PTR – izmene na Hanamuri i Xulu

Novi heroj znači i novi patch. Međutim, ovog puta Blizzard nije mnogo dao značaja Stukov patchu. Vrlo verovatno zbog nedavnog balance patcha koji je koliko toliko izjednačio Nexus.

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Ono čemu nije mesto u balance patchu jeste rework na određenim herojima. Verovatno u duhu legendarne klase koja se vratila u Diablo 3, i naš jedini Necromancer u Nexusu, Xul, dobio je svoj prvi veliki rework. Takođe, konačno vidimo i Hanamura rework koji će možda malo više oživeti ovu mapu, s obzirom da od kada je stigla u Nexus postala je najneomiljenija mapa (što je jako teško pored Blackheart’s Baya).

Naravno, zvezda ovog patcha je svakako novi Support heroj iz StraCraft univerzuma. Alexei Stukov kuca na vrata PTR test servera, zato pravac u Nexus da isprobate ovog za sada jako zanimljivog heroja. Sve njegove osobine možete pogledati na OVOM linku.

Što se tiče Xula, on je dobio rework samo na svoje talente, osnovni kit ostao je nepromenjen. Smanjena je mana na Spectral Scythe [Q] i Cursed Strikes [W]. Bone Prison [E] dobija dodatnu funkcionalnost. Od sada svi aktivni Skeletoni fokusiraće se na target koji je rootovan. Bez pravog načina da upravljate svojim Skeletonima, ovo je mnogo bolje nego da nasumice jurcaju okolo i napadaju prvi target na koji naiđu. Xul sa novim reworkom dobija veliki broj quest talenata, kao i dosta talenata koji se odnose konkretno na Skeletone. Za heroja koji upravlja mrtvima, nije se činio kao pravi summoner. Sa ovim izmenama, dosta je stavljen akcenat na Skeletone, što je nekako trebala i da bude cela poena ovog heroja.

Tako npr. sada kada unapredite svoje ultimate magije na levelu 20 dodajete svojim Skeletonima passive opcije kao što su 50% pojačan damage ili da mogu da usporavaju neprijatelje za 30%. Bone Spear je prebačen sa 20 na 16 level. Sve izmene na talentima možete pogledati na OVOM linku. Videćemo da li će Xul probiti u “metu”, s obzirom da su svi Specialist heroji skoro pa zaboravljeni. Vidimo samo još tu i tamo Nazeeba, Abathura ili Medivha.

Pored Xula, još samo Ragnaros je zahvaćen ovim patchom. Doduše. nikakve bitne izmene. Od sada kada Molten Core istekne, kamera se vraća nazad na Ragnarosa ukoliko on nije na ekranu. Zanimljivo je još da najavimo i novu map rotaciju koja stiže sa Stukov patchom, i koja izgleda ovako:

  • Hanamura
  • Dragon Shire
  • Tomb of the Spider Queen
  • Cursed Hollow
  • Infernal Shrines
  • Garden of Terror
  • Warhead Junction
  • Haunted Mines
  • Towers of Doom

Osvrnućemo se još na Hanamura rework. Teško da su ovo zadovoljavajuće promene, ali barem su početak nekih većih izmena. Za početak core HP je povećan sa 7 na 8. Sapper Minioni više se neće pojavljivati kada se protivnički Keep sruši (kao da smo do sada i stizali do tog dela partije). Što se tiče samog Map Objectiva, prvi i drugi Payload se sada stvaraju 15 sekundi kasnije i od sada daju 1200 XP kada se eskortuju.

Kampovi su takođe izmenjeni. Turret koji se dobija iz Fortification Campa sada prioretizuje heroja, pojačan mu je damage za 10% i pravi duplo veću štetu na Minionima. Sada već može i da uđe u razmatranje kao pomoć npr. solo laneru kao dodatni wave clear. Dragon Spirits iz Recon Campa više vas neće dismountovati kada ga upotrebite. Support Camp dobio je najviše izmena. Za početak stvara se tek 15 sekundi kasnije. Health je smanjen za 10%, kao i damage za 12%. Takođe, self-heal cooldown je smanjen za 2 sekunde. Veliki strašni samuraj više neće biti toliko strašan!

Pogledajte i nove skinove koji stižu u Nexus zajedno sa Stukovom:

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.