Esports B92.net

HotS: Vreme je da Malthael popije nerf?

Heroes of the Storm igrači se već neko vreme zabrinuto žale za sve veću pojavu takozvanog “power creepa” odnosno pojave da svaki novi heroj prosto mora da bude malo bolji i jači od starije garde, da bi bio igran.

Nikola Savić klan rur
Podeli

Ipak, izgleda da je ovaj slučaj došao do vrhunca sa nekadašnjim arhangelom mudrosti. Malthael je tek oko dve nedelje u igri, a već je jedan od ubedljivo najomraženijih heroja.

Dizajniran kao “ubica tenkova”, ovaj heroj je u stanju da se nadmoćno nosi sa gotovo svim ostalim herojima i tipovima heroja u igri. Prema podacima sa hotslogsa, najpouzdanijeg sajta za HotS statistiku, ovaj heroj trenutno ima neverovatan procenat pobeda od 58,4% partija, na osnovu uzorka od 34 000 priloženih riplejeva igrača svih nivoa veštine.

To je za čak 5% više od drugog na listi, Uthera, koji ima 53,3% procenat pobeda od odigranih skoro duplo manje partija, oko 18 000.

Koliko igrači ne vole da se nose sa njim govori i podatak da je on ubedljivo najviše banovani heroj u Hotslogs statistici, sa čak 34 000 partija u kojima je banovan i jedini je heroj koji je više nego duplo banovan u odnosu na broj partija u kojima je igran.

Na kraju, pogledajte ispod situaciju gde čuveni Grubby uspeva da u 5v1 situaciji trejduje “1 za 1” i pritom nanese ozbiljnu količinu štete i ostalim herojima, i sve to u Grand Master ligi. Istina, bilo je misplejeva protivničke ekipe, ali to ne opravdana činjenicu da jedan heroj može ovako i ovoliko da preživi u situaciji koja bi trebala da bude instant smrt za praktično svakog heroja.

Na osnovu svega ovoga, očekujemo da će Blizzard veoma uskoro, možda već narednih nedelja, doneti patch koji će između ostalog i solidno nefovati ovog svemoćnog palog anđela.

DODATAK: Kao da smo znali, svega par sati nakon našeg teksta, stigao je nerf za Malthaela!

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.